4 Latihan Yang Terbukti Berkesan Untuk Turunkan Berat Badan - Abang Terlajak Laris


4 Latihan Yang Terbukti Berkesan Untuk Turunkan Berat Badan


Nak tahu tak rahsia cepat turunkan berat badan dengan cepat ?  Abang nak kongsikan kepada anda 4 latihan yang mudah dilakukan tapi berkesan untuk menurunkan berat badan.

Korang kena amalkan selalu tau, kalau boleh setiap hari, jangan hanya buat satu sesi dah tak buat dah

Terdapat beberapa latihan cepat yang boleh anda lakukan di rumah untuk menurunkan berat badan dengan cepat, seperti:

1. Berjalan


Tak dinafikan lagi berjalan merupakan kunci untuk menurunkan berat badan. Semakin banyak anda berjalan semakin baik, cubalah untuk sekurang-kurangnya 30 minit berjalan setiap hari. Namun, penurunan berat badan lebih cepat akan dapat berlaku jika anda berjalan dua kali sehari selama 30 minit. Semakin cepat anda berjalan semakin baik kerana jantung anda akan mengepam lebih cepat.

2. Skipping


Skipping adalah latihan aerobik yang sangat baik. Hanya 50 lompatan setiap hari akan membakar kalori anda, tetapi untuk hasil yang terbaik cuba tambah 10 lompatan tambahan setiap hari sebagai rutin harian anda.

3. Step-up


Anda boleh menggunakan langkah-langkah ke belakang anda untuk yang latihan ini. Proses naik dan turun ini akan membuatkan jantung anda bergerak dengan lebih cepat dan lebih banyak kalori akan terbakar.

4. Squats (ketuk ketampi)


Squats dianggap salah satu latihan yang paling sukar untuk dilakukan jadi jangan malu jika anda hanya boleh melakukan satu atau dua sahaja.

Ingat, tujuan squat adalah untuk membina dan menguatkan otot-otot serta membakar lemak lebih cepat.

Latihan-latihan di atas semua mempunyai satu kesamaan: mereka adalah latihan untuk menurunkan berat badan dengan cepat.

Jika anda melakukan empat latihan di atas pada setiap hari maka anda sedang menuju ke arah yang sebenar untuk menurunkan berat badan.

Sumber: jomdiet.comNo comments

Powered by Blogger.