5 Makanan Mudah Didapati Untuk Kulit Sihat - Abang Terlajak Laris


5 Makanan Mudah Didapati Untuk Kulit Sihat


Siapa yang tak nak kekal cantik kan? Lebih lebih lagi wanita yang memang tak boleh dipisahkan dengan kecantikkan. Seboleh bolehnya nak selamanya kekal awet muda. Banyak faktor yang mempengaruhi kesihatan kulit antaranya ialah pemakanan. Jom lihat makanan yang boleh menyebabkan kulit menjadi sihat.

1. Koko
Koko menghidrat kulit anda, menjadikan ia lebih tegang dan lembut. “Dan coklat gelap mengandungi tahap flavonols, sejenis antioksidan kuat,” tambah Nicholas Perricone, MD, pakar dermatologi di New York City. Untuk kandungan flavonol maksimum, makan coklat yang mengandungi sekurang-kurangnya 70 peratus koko. Beberapa patah coklat sehari sudah memadai untuk meningkatkan cahaya pada kulit. “Apabila digunakan, kafein dalam coklat boleh buat mengurangkan sementara keadaan bengkak kulit,” kata Jessica Wu, MD, pakar dermatologi di Los Angeles dan pengarang Feed Your Face.

2. Tenusu
Protein yang anda dapat daripada makan tenusu membantu kulit menjadi lebih tegang, jadi ia lebih kuat menentang kedutan, Dr Wu. Greek Yogurt terutamanya lebih berfaedah. Kandungan proteinnya dua kali ganda daripada yogurt biasa. Makan satu hidangan setiap hari untuk membuat kulit anda licin, dan gunakan yogurt untuk menenangkan kulit gatal kering, atau sensitif.

3. Buah Delima
Ianya penuh dengan polifenol antioksidan, Dr Perricone. Polyphenols melawan radikal bebas dan mengawal aliran darah kulit, memberikan kesan kemerah-merahan pada kulit. Sebiji buah delima atau beberapa gelas jus setiap hari pasti akan membuat silap mata. Apabila disapu pada kulit, buah-buahan ‘antioksidan membantu garisan halus dan melembapkan kulit, Dr Bank.

4. Walnut
“Walnut mengandungi omega-3 asid lemak, yang boleh meningkatkan keanjalan kulit,” Dr Bank. Kacang juga dimuatkan dengan tembaga, mineral yang meningkatkan pengeluaran kolagen. Mengambil walnut sebagai snek setiap hari membantu untuk memperbaiki tekstur kulit anda.

5. Soya
Minum latte bersama susu soya atau makan edamame dan anda boleh mendapatkan kulit yang cerah dengan tona sekata. Soya mengandungi mineral dan protein yang telah terbukti mengurangkan hyperpigmentation. Satu cawan sehari akan menunjukkan hasil yang diingini.

Sumber: momsavenues.com

Glow B White bukan sahaja menyerlahkan keremajaan kulit anda malah awet muda, kulit lebih tegang, gebu dan halus.

Harga: RM36.90
Order online, Hubungi: Pn. Aida 019-205 5680

No comments

Powered by Blogger.