6 Cara Berkesan Untuk Rawat Ulser - Abang Terlajak Laris


6 Cara Berkesan Untuk Rawat Ulser


Kalau dah terkena ulser ni, nak makan pun susah. Memang menyakitkan , ya tak? Kata orang, kalau nak cepat baik kena minum banyak air kosong. Kebiasaan, individu akan terkena ulser di bahagian bibir. Abang nak kongsikan dengan anda cara yang berkesan untuk hilangkan ulser ini. 

1-Air kelapa
Ya, minum air kelapa hijau dan kumur. Cara ini boleh menghilangkan ulser korang

2- Serbuk kopi
Ambil sedikit serbuk kopi dan letak di bahagian ulser. Selepas itu, korang kumur dengan air ksoong.

3- Air Garam
Ya, orang ramai banyak ikut cara ni kan? Kumur dengan air garam sebanyak 3 kali sehari dan ulser akan hilang dengan cepat.

4- Yoghurt
Yoghurt mengandungi acidopjilus. Kandungan itu menjaga keseimbangan bakteria dalam mulut dan badan. Yoghurt dapat menghilangkan ulser dengan cepat.

5- Ubat tradisional
Lidah buaya, jus plum, ekstrak biji anggur boleh digunakan sebagai ubat untuk merawat ulser dengan guna bahan-bahan tersebut untuk basuh mulut korang

6- Bawang merah
Bawang merah, betik dan juga sachet teh  digunakan untuk basuh luka ulser. Cara ini juga berkesan untuk menyembuhkan luka ulser.

Selamat mencuba.


1 comment:

  1. Smua lambat kumur ngan garam pon lambat hasil berhari pon x hlg. Baru2 ni sy goggle n baca guna asam keping je.. masa tu sy kena ulser sakit sgt.. sy tonyoh asam keping tros jadi kering ulser saya tros mengecut dan hlg rasa sakit pgg pon tros mati rasa sakit.. lps tu tros lega.. xperlu tnggu lama

    ReplyDelete

Powered by Blogger.