Jarang Berpeluh? 7 Penyakit Ini Boleh Menyerang Anda - Abang Terlajak Laris


Jarang Berpeluh? 7 Penyakit Ini Boleh Menyerang AndaRamai yang tidak tahu, berpeluh sebenarnya beri banyak manfaat pada tubuh. Cara nak berpeluh adalah dengan bersukan. Apa akan terjadi jika korang jarang berpeluh? Anda mungkin akan diancam dengan penyakit-penyakit berikut jika anda jarang berpeluh! 

Luka lambat sembuh
Kelenjar peluh ekrin akan aktif apabila kamu berpeluh. Kelenjar ini mampu menyejukkan tubuh dan juga mengaktifkan sel untuk menyembuhkan luka.

Penyakit berbahaya
Berpeluh membantu tubuh membuang racun tidak sihat seperti garam berlebihan atau kolesterol. Apabila anda tidak berpeluh, tubuh akan dipenuhi racun yang boleh membahayakan kesihatan.

Jerawat
Berpeluh akan menghilangkan racun, termasuk yang terperangkap di liang-liang kulit. Disebabkan itu kulit mudah berjerawat dan ruam.

Sistem imunisasi lemah
Berpeluh membantu untuk menyebarkan antibiotik ke seluruh tubuh. Tapi, jika anda tidak berpeluh, maka sistem kekebalan tubuh menurun dan mudah jatuh sakit

Stres
Apabila bersukan dan berpeluh, tubuh akan menghasilkan hormon endorfin. Hormon tersebut buatkan anda lebih tenang dan gembira. Tapi, jika jarang berpeluh, memang stres je la sepanjang masa.

Penyakit buah pinggang
Peluh mengeluarkan racun dari tubuh. Tapi jika anda tidak berpeluh, racun yang terkumpul akan menyebabkan terbentuknya batu buah pinggang.

Penuaan & kulit berkedut
Berpeluh membuatkan kulit lebih anjal dan aliran darah meningkat. Tidak hairanlah atlet semua nampak lebih muda dari usia kerana selalu berpeluh. Tapi jika anda jarang berpeluh, kulit akan jadi kusam dan mudah berkedut.

Sumber: Hanasuva

Amalkan gaya hidup yang sihat serta makanan tambahan Gamolex Gold untuk hidup lebih bertenaga.


Harga: RM 88.80
Order Online, Hubungi: Hisham (012-663 0604)

No comments

Powered by Blogger.