7 Sebab Hilangnya Rezeki Suami, Isteri Dan Keluarga - Abang Terlajak Laris


7 Sebab Hilangnya Rezeki Suami, Isteri Dan Keluarga


Ya Allah, takut kan bila Allah dah tarik nikmat yang DIA dah bagi kan? Tapi anda kena tahu bahawa rezeki itu datangnya daripada pelbagai bentuk dalam berumahtangga contohnya anak, kesenangan hidup dan kelapangan masa.

Jadi perkukuhkan institusi kekeluargaan rumahtangga anda. Jangan biarkan ianya menjadi asbab Hilangnya Rezeki Suami, Isteri Dan Keluarga anda.

1. Sering bergaduh. 
Usahlah bergaduh sesama suami isteri, lagi-lagi perihal duit. Berbincang dan cari persefahaman. Bila pasangan tidak redha antara satu sama lain, di situlah rezeki akan disekat...

2. Merungut dan merasa anak-anak sebagai beban. 
Berikanlah kasih sayang kepada anak-anak kerana setiap anak adalah rezeki ALLAH Ta'ala. Namun ibu dan bapa juga perlu mengusahakan rezeki untuk anak-anak tanpa merungut dan rasa terbeban.

3. Selalu mengeluh sesama suami isteri dengan apa yang tidak dimiliki. 
Kurangkan mengeluh dan banyakkan bersyukur dengan apa yang dimiliki tidak kira banyak atau sedikit kerana syukur itu adalah kunci kepada rezeki yang melimpah ruah...

4. Lokek dengan pasangan dan anak-anak. 
Jangan terlalu berkira-kira untuk mempermudahkan hal yang baik sekeluarga. Perlu ada tolak ansur dan dan faham sesama pasangan kerana rezeki yang ALLAH Ta'ala beri adalah untuk dikongsi bersama.

5. Gagal mengawal emosi dan amarah. 
Jangan meninggikan suara dan gunakan kata-kata yang baik sahaja bersama suami, isteri dan juga anak-anak. Buangkan cara menakut-nakutkan ahli keluarga dan tanamkan layanan yang penuh mesra.

Order online, Hubungi/whatsapp: Puan Aida (019- 205 5680)
6. Kurang sabar. 
Bersabarlah dalam menangani karenah suami, isteri dan anak-anak. Adakalanya sesuatu itu kita tidak suka. Tetapi, tetap perlu bersabar dan fahami keadaan pasangan dan anak. Nasihat dan cari penyelesaian secara baik. Banyakkan bersabar kerana sabar itu duit...

7. Kurang berdoa dan kurangnya bertakwa pada ALLAH.
Sentiasalah mendoakan yang baik-baik untuk suami, isteri dan anak-anak. Sentiasa ingatkan mereka dalam doa dan juga sepanjang hari kerana kuasa doa itu adalah luar biasa. Bertakwa dan bertawakal lah pada ALLAH. inshaALLAH.

Sumber: rahsiaperkahwinan

No comments

Powered by Blogger.