Adakah Pasangan Kita Setia? Anda Boleh Tahu Dengan 8 Ciri Ini.. - Abang Terlajak Laris
banner-cikgu-01

Adakah Pasangan Kita Setia? Anda Boleh Tahu Dengan 8 Ciri Ini..


Setia, senang diucap tapi susah nak dilakukan. Ada beberapa faktor yang menyebabkan pasangan hilang kepercayaan lalu kesetiaan hilang.

Bagaimana anda boleh menjadi seseorang yang setia atau melihat seseorang itu seorang yang setia.

1. Menghormati Antara Satu Sama Lain
Pasangan yang setia akan mendengarkan dengan teliti antara satu sama lain.

2. Menggunakan media sosial dengan sebaiknya
Mereka akan menjaga interaksi mereka dengan kawan yang berlainan jantina. Menjaga mata, tangan dan hati. Di laman sosial, mereka akan mengelakan untuk menggoda dan tergoda seperti chatting bagi mengelakan wujudnya ketidaksetiaan.

3. Menjaga Hal Peribadi
Pasangan yang setia akan selalu menjaga hal peribadi untuk anda dan pasangan sahaja. Jika jadi sesuatu, si dia akan cepat-cepat cari anda dan cerita segalanya kepada anda. Selain itu, pasangan setia akan menjaga perkara peribadi agar tidak bocor ke media sosial.

4. Sentiasa Beri Sokongan
Sokongan dan dorongan sangat penting dalam sebuah perhubungan. Pasangan setia akan sentiasa memberikan sokongan anda. Jika ada seseorang yang memalukan anda, pasangan anda akan membela anda dan bukan ikut terketawa.

5. Berkemunikasi Secara Profesional Dengan Orang Yang Berlainan Jantina
Pasangan yang baik akan bertindak seolah-olah pasangan mereka ada disisinya. Dengan itu, mereka akan menjaga jarak dengan mereka yang berlainan jenis. Mereka juga tidak akan bermain mata, menyentuh mahupun cuba untuk menggoda.

6. Selalu Buat Keputusan Bersama
Dalam satu hubungan, membuat keputusan adalah sesuatu perkara yang penting. Pasangan yang setia akan berbincang untuk menentukan keputusan mana yang lebih penting.

7. Bersifat Terbuka
Pasangan yang setia akan bersifat terbuka. Mereka tidak akan menyimpan rahsia baik tentang perkara kecil dan besar.

8. Mengutamakan Pasangan
Bila berlaku sesuatu, pasangan yang setia akan segera memberi tahu kepada pasanganya. Mereka akan mengutamakan pasangan berbanding kawan, orang tua mahupun media sosial.

No comments

Powered by Blogger.