Isteri Yang Suka Merajuk 24 Jam? 10 Cara Memujuk Ini Mungkin Boleh Anda Cuba! - Abang Terlajak Laris
banner-cikgu-01

Isteri Yang Suka Merajuk 24 Jam? 10 Cara Memujuk Ini Mungkin Boleh Anda Cuba!


Perempuan adalah makhluk tuhan yang suka merajuk dan sebagai lelaki kita perlu peka dengan perubahan tingkah lakunya yang mudah berubah. Jadi bagaimana caranya bagi memujuk isteri mahupun kekasih yang suka merajuk.

Beralah/Mengalah
Sebagai lelaki anda perlu beralah dengan karenah pasangan atau isteri anda yang mudah merajuk. Beralah ataupun mengalah bukan bererti kalah, anda mengalah bagi meredakan suasana.

Maaf
Sekiranya anda melakukan kesalahan anda perlulah meminta maaf. Jangan disebabkan ego anda yang tinggi menyebabkan isteri mahupun kekasih anda merajuk sehingga mengeruhkan hubungan anda.

Hadiah
Berikan hadiah sebagai tanda pujukan. Wanita amat suka pada hadiah seperti teddy bear dan bunga. Sila sertakan kad mahupun surat menyatakan maaf anda.

Pujian
Ringankan mulut anda untuk memuji isteri anda. Wanita sebenarnya amat suka pada pujian walaupun mereka menafikannya.  Pujian kepada sidia akan menyebabkan isteri anda yang merajuk itu lembut hati dan memaafkan anda.

Komunikasi
Cuba ubah cara anda berkomunikasi dengan isteri anda. Mungkin cara anda bercakap dengannya menyebabkan isteri mudah merajuk dan tersinggung.

Gunakan Anak
Bagi memujuk isteri anda yang merajuk anda boleh menggunakan anak anda sebagai pengantara. Gunakan anak anda sebagai pengirim dan suruhla anak anda mengatakan sesuatu ataupun mengirim surat maaf melaluinya dan pohon anak anda kembali kepada anda dengan balasan dari si isteri. Pastikan tiada kiriman ayat-ayat pujukan yang negatif atau berunsur marah. Sekiranya anda menggunakan anak anda dengan baik dan ayat-ayat positif, [Baca Bagaimana Berfikiran Positif]  keadaan mungkin berubah menjadi lucu dan anda berjaya memujuk isteri anda itu.

Makanan
Bawa pasangan anda makan di luar dan makan makanan yang sedap-sedap. Lebih bagus lagi bawa sidia ke restoran kegemarannya ataupun tempat makanan yang menarik di ibu kota.

Luang Masa
Bawa isteri anda yang merajuk itu bersiar-siar samaada melancong, berjalan di taman ataupun menonton wayang di pawagam.

Fahami dan Perhatian
Isteri yang mudah merajuk sebenarnya mahukan perhatian daripada anda. Berikan sepenuh perhatian kepadanya dan cuba selami perasaan isteri anda.

Beri Masa Bertenang
Sekiranya isteri anda merajuk dan cara-cara diatas tidak berkesan bagi memujuk isteri anda yang mudah merajuk maka pendekatan yang baik adalah beri masa kepada isteri anda untuk bertenang. Lama-kelamaan isteri anda pasti akan reda kemarahannya.

Sumber: rumahtangga


No comments

Powered by Blogger.