2 Petua Putihkan Ketiak & Celah Peha Hitam - Abang Terlajak Laris
banner-cikgu-01

2 Petua Putihkan Ketiak & Celah Peha Hitam


Ketiak dan celah peha hitam paling banyak dihadapi kalangan kita kan? Walaupun dah banyak produk yang keluar untuk mengatasi masalah ini. Anda juga boleh menggunakan petua orang lama ni juga. 

1- Ambil secubit (menggunakan 3 jari) kapur makan, kemudian campurkan dengan sedikit air perahan limau nipis, dan sapukan ke bahagian ketiak yang hitam tersebut. Seeloknya semasa mandi basahkaan bahagian ketiak terlebih dahulu. Kemudian gosok ketiak, sebaiknya gosok ketiak dengan kepala lutut. 

Dengan cara ini, ketiak akan cepat bersih dan saki baki daki akan tanggal dengan mudah. Memang akan terasa sedikit pedih atau panas tapi tidak lah ssampai memudaratkan kesihatan kulit anda tu. 

Amalkan sekerap yang mungkin iaitu 2kali/seminggu semasa mandi sehingga ia putih seperti sediakala.

Kapur makan ini bukan sahaja akan memutihkan bahagian ketiak, namun ia juga mampu menghilangkan bau badan dan lebih mudah menanggalkan bulu ketiak iaitu dengan hanya menariknya dengan tangan InshaAllah. 

2- Cuci ketiak dan celah peha anda dengan parutan lemon dan timun selama 15-20 minit sehari, selepas tu basuh bersih dengan menggunakan air suam.

Selamat mencuba!

1 comment:

Powered by Blogger.