Jangan Diet Hanya Minum Air, Bahaya! 6 Perkara Ini Akan Terjadi - Abang Terlajak Laris
banner-cikgu-01

Jangan Diet Hanya Minum Air, Bahaya! 6 Perkara Ini Akan Terjadi


Siapa cakap kalau nak kurus anda tak boleh makan langsung dan hanya minum air sahaja? Bahaya tu.
Tapi rasanya ramai dekat luar sana yang amalkan diet tak sihat ini kononnya boleh kurus lebih cepat dan sanggup tak makan apa-apa.

1. Ini salah satu bahaya jika anda hanya minum air sahaja untuk kurus kerana badan anda tidak mempunyai apa-apa nutrien dan lesu. Jangan terkejut jika anda tiba-tiba pengsan.

2. Jika anda hanya minum air sahaja, anda akan mengalami sakit kepala teramat sangat kerana badan anda tidak mempunyai apa-apa nutrien untuk terus hidup.

Order online, Hubungi/whatsapp: Puan Aida (019- 205 5680)
3. Jika tiada ada apa-apa nutrien untuk tubuh, denyutan nadi anda menjadi tidak normal dan boleh membawa kepada komlikasi berbahaya.

4. Sistem imun anda boleh menjadi lemak jika amalkan diet air sahaja dalam tempoh yang lama. Bukan itu je, anda boleh terdedah untuk diserang pelbagai penyakit.

5. Buah pinggang dan hati anda juga boleh menjadi lemah apabila tahap imunisasi anda menjadi lemah kerana tubuh anda tiada mempunyai apa-apa nutrien.

6.  Ia jarang berlaku, tetapi tidak mustahil untuk berlaku pada anda. Jika anda mengamalkan dengan hanya meminum air sahaja, organ tubuh badan anda akan gagal berfungsi.

Sumber: Hanasuva

No comments

Powered by Blogger.