Pasangan Baru Kahwin Mahu Cepat Hamil, Kerapkan Penggunaan Kayu Manis - Abang Terlajak Laris
banner-cikgu-01

Pasangan Baru Kahwin Mahu Cepat Hamil, Kerapkan Penggunaan Kayu Manis


Laman web Natural Fertility Maklumat, menjelaskan bahawa selama 10 tahun kandungan kayu manis digunakan untuk mengurangkan sistem kekebalan insulin orang-orang dengan Polycystic Ovary Syndrome (PCOS). PCOS dikenali sebagai sebuah keadaan terganggunya fungsi ovari, sehingga terjadi ketidakseimbangan dalam hormon.

Penyakit ini turut menjejaskan pengeluaran insulin yang juga berfungsi mengalirkan glukos dari saluran darah ke dalam sel-sel jaringan tubuh, sehingga menyebabkan orang-orang dengan PCOS berisiko mengidap diabetes.

Penyelidikan membuktikan kandungan enzim phosphatidylinositol 3-kinase dalam kayu manis yang dimakan selama lapan minggu mampu menurunkan kekebalan insulin terhadap wanita dengan PCOS.

Faktor lain yang mempengaruhi sukar hamil adalah kitaran haid yang tidak teratur atau bahkan tidak mengalami haid sama sekali.

Keadaan ini disebabkan oleh kesan kekebalan insulin yang mengganggu hormon wanita. Salah satu fungsi dari kayu manis dapat mengawal kitaran haid, terutama ketika sedang terjadi keluar darah banyak.

Jadi amalkan ya. Semua yang berlaku dengan izin-NYA.

Abang juga galakkan korang untuk mengambil Jus Perawan Gold.

Harga: RM35.00

No comments

Powered by Blogger.