Jeragat di Muka? 5 Cara Ini Boleh Anda Buat - Abang Terlajak Laris


banner-cikgu-01

Jeragat di Muka? 5 Cara Ini Boleh Anda Buat


Kenapa ada jeragat di muka? Itu tanda-tandanya sudah berlaku kerosakan pada kulit korang. Salah satu punca, kulit yang terdedah terlalu lama pada cahaya matahari akan mempunyai masalah jeragat ini. Nak hilangkan jeragat? Jom ikut tips kat bawah ni:

1- Lemon

Ambil lemon,sapu pada kulit yang rosak dan urut perlahan-lahan.  Korang biar selama 10-15 minit tau. Amalkan 3 kali seminggu.

2- Yogurt

Ya, sesuatu yang masam sebagai contoh Yogurt, kornag kena sapu pada bahagian muka yang bermasalah dan biar ia kering. Kemudian, bilas dengan air sejuk. Lakukan setiap hari okay! 

3- Bawang

Korang potong dan hiris bawang dengan kepingan tebal. Sapu perlahan-lahan pada kulit. Untuk memastikan kulit korang hilang jeragat, lakukan cara ini dua kali sehari tau.

4- Kulit Pisang

Cari kulit pisang berangan dan sapu pada kulit muka korang. Biar selama 5 minit, kemudian bilas muka dengan air bersih. Amalkan setiap hari ya

5- Putih Telur

Ambil putih telur sahaja, kemudian ambil tisu dan rendam dalam putih telur itu. Korang tekap pada muka hingga tisu jadi kering. Buang tisu tersebut dan cuci muka korang dengan air bersih.

 Senang je kan cara ni? Korang amalkan berterusan sampai dapat kulit muka yang cantik okay! 


No comments

Powered by Blogger.