7 Cara Merapatkan 'Miss V' Kembali Seperti Perawan - Abang Terlajak Laris
banner-cikgu-01

7 Cara Merapatkan 'Miss V' Kembali Seperti Perawan


Perkara ini sewajarnya diambil berat oleh kaum wanita. Ianya penting untuk menjaga hubungan antara suami dan kisteri terutamanya. 

1. Jangan suka menggaru faraj
Kadang-kadang kita sebagai wanita tidak menyedari suka menggaru faraj, hal ini dikarenakan adanya kuman atau kulat yang melekat pada faraj. Kerana bila sering menggaruk faraj akan terasa perih dan lecet dan membuat iritasi pada faraj.

2. Dengan menggunakan ramuan tradisional
Untuk membersihkan atau mengurangkan cecair keputihan, anda boleh menggunakan ramuan tradisional dari bahan herba seperti daun sirih, yang memang dipercaya dapat mengatasi keluhan seputar organ intim wanita. Caranya:

1. Ambil kurang lebih 5 helai daun sirih
2. Kemudian cuci bersih dan rebus dengan air secukupnya hingga matang dan daun sirih mula layu, kemudian diamkan beberapa saat hingga hangat, lalu boleh anda gunakan untuk membasuh faraj. Disyorkan untuk tidak terlalu sering menggunakan air rebusan daun sirih kerana akan membunuh bakteria baik di dalam faraj.

3. Jika keputihan sudah memasuki tahap patologi, kemudian rujuk kepada doktor.

4. Meruang Faraj
Meruang faraj dilakukan dengan cara menekan titik-titik saraf yang berkaitan dengan saraf faraj. Tujuan dari meruang faraj ini adalah melancarkan aliran darah ke faraj serta menguatkan otot-otot di daerah pinggul. Jika aliran darah lancar menuju faraj, maka cecair keputihan yang keluar berjalan normal. Meruang faraj hanya boleh dilakukan pada mereka yang sudah mahir sahaja. 

5. Bertangas
Bertangas merupakan cara lama yang biasa dilakukan perempuan sebelumnya. Caranya dengan membakar pelbagai jenis rempah-rempah wangi. Tujuan dari pengasapan adalah untuk mematikan bakteria dan menjaga faraj agar tetap kering. Cara pengasapan faraj ini mudah sekali dilakukan sendiri di rumah. Jangan terlalu sering melakukan cara ini, kerana akan membuat bakteria baik dalam faraj mati. Cara ini boleh dilakukan 2 minggu sekali dengan tujuan memberikan kuasa faraj agar tidak mudah diserang penyakit.

6. Ambil herba sebagai ubat atau makanan tambahan pendamping
Mengambil bahan-bahan herba, seperti berupa minuman jamu berupa racikan seperti kunyit, asam dan daun sirih. Namun kini sudah ada cara praktikal dalam mengambil ubat herba ada yang berupa pil, tablet, kapsul atau jamu. Hal yang perlu diingat adalah teliti dan bijaknya dalam memilih ubat herba yang sudah berdaftar rasmi dengan Kementerian Kesihatan.7. Melakukan senaman kegel
Ketika wanita melahirkan secara normal, faraj wanita tidak terlalu "rapat" lagi, hal ini disebabkan oleh otot-otot disekitar pelvis menjadi lemah. Untuk mengembalikan semula otot-otot pinggul yang telah lemah dan merapatkan kembali faraj.

No comments

Powered by Blogger.