Masker Kiwi Boleh Cerahkan Kulit Secara Semulajadi - Abang Terlajak Laris
banner-cikgu-01

Masker Kiwi Boleh Cerahkan Kulit Secara Semulajadi

Sebelum kita buata masker ni, jom ketahui khasiat buah kiwi ni.

Satu sumber utama vitamin C, kiwi menawarkan manfaat berikut untuk kulit anda,

Meremajakan kulit melalui pertumbuhan semula sel, Kiwi mengandungi beberapa nutrien, terutama vitamin C dan E serta pelbagai antioksidan yang penting untuk meningkatkan dan meremajakan kesihatan kulit anda. Buah-buahan yang membantu melembapkan dan hidrat kulit anda dan merangsang pengeluaran dan pertumbuhan semula sel-sel kulit, sekali gus menjadikannya fleksibel dan muda.

Menambah cahaya yang sihat untuk kulit anda, Kandungan antioksidan, terutamanya vitamin C, bekerja sebagai peluntur semula jadi untuk meringankan dan mencerahkan kulit anda.

Menyimpan firma kulit, Sebagai sarat dengan vitamin C, kiwi juga membantu menjaga kulit anda lembut dan tegas kerana ia membantu penghasilan kolagen dalam kulit.

Melawan radikal bebas, kiwi mengandungi beberapa antioksidan yang membantu meneutralkan kesan radikal bebas pada kulit, sekali gus mempercepatkan proses pertumbuhan semula dan melambatkan tanda-tanda penuaan.

Kiwi mengandungi ciri-ciri anti-radang semulajadi yang membantu melawan jerawat dan jerawat serta membersihkan liang-liang untuk mencegah jerawat lagi.

Pengelupasan, benih hitam dalam buah kiwi membantu dalam pengelupasan sel-sel kulit mati dari kulit, sekali gus menawarkan kulit yang sempurna dan lancar.

Pisang: Pisang kaya dengan kalium, vitamin dan kandungan air yang membantu menyuburkan, melembapkan dan hidrat kulit, menjadikannya lembut dan gebu. 

Yogurt: Yogurt kaya dengan asid laktik yang berfungsi sebagai exfoliant untuk membuang sel-sel mati dari kulit, kepudaran jerawat, mengurangkan pigmentasi dan mempercepatkan pertumbuhan sel-sel kulit baru.

Apa yang kita perlukan..


Cara caranya ialah..


Sumber: top10homeremedies


No comments

Powered by Blogger.