Minta Suami Atau Isteri Urutkan Sebelum Tidur Untuk Merasakan 4 Kesan Ini - Abang Terlajak Laris
banner-cikgu-01

Minta Suami Atau Isteri Urutkan Sebelum Tidur Untuk Merasakan 4 Kesan Ini


Urut tapak kaki sebelum tidur dan rasai kesannya apabila bangun esok pagi. Minta suami/isteri anda, minta tolong urutkan mulai malam ini. 

1. Melancarkan Aliran Darah 

Urutan di tapak kaki secara teratur dan konsisten mampu melancarkan aliran darah secara optimum. Selain itu, aliran darah yang baik dan lancar membantu untuk mendapatkan kulit yang lebih sihat dan mengurangkan pengumpulan kolestrol dan lemak dalam darah. Kepada pesakit diabetis, urutan pada kaki sekurang-kurangnya 20 minit sebelum tidur membantu dalam proses penyembuhan. 

2. Mengatasi Masalah Migrain 

Kajian mendapati bahawa dengan melakukan urutan serta menekan bahagia tertentu pada tapak kaki mampu memulihkan beberapa penyakit termasuk migrain.

3. Menurunkan Tekanan Darah 

Ianya boleh menurunkan tekanan darah. Bukan sahaja menurunkan tekanan darah malah urutan yang lembut di kaki akan membantu menyegarkan tubuh menjadikan diri lebih tenang dan santai. Terdapat kajian di mana ia menyatakan bahawa mengurut tapak kaki selama 10 minit sebelum tidur membantu tubuh merembeskan hormone yang mencetuskan perasaan cemas serta membantu mengatasi masalah lain termasuklah tekanan darah tinggi. 

4. Memulihkan Hubungan Intim Bersama Pasangan

Mengurut tapak kaki dengan menggunakan minyak aromaterapi beserta alunan muzik yang mendamaikan mampu memberi ketenangan kepada tubuh dan emosi. Di saat ini pastinya menjadikan diri dan pasangan lebih bersedia untuk hubungan intim yang lebih baik. Urutan yang tepat di tapak kaki dipercayai mampu meningkatkan keinginan sek s ual seseorang. 

5. Menurunkan Risiko Menopause 

Menurut kajian, aktiviti mengurut tapak kaki mampu melambatkan risiko menopause. Ia sangat baik untuk mengatasi masalah sembab atau bengkak kaki semasa mengandung. 

Sumber: Media kesihatan

No comments

Powered by Blogger.