Cara Unik Nak Hilangkan Kesan Mekap Pada Tudung, Cubalah! - Abang Terlajak Laris


Cara Unik Nak Hilangkan Kesan Mekap Pada Tudung, Cubalah!

Kesan kotoran dari alat solek  terutama bedak melekat pada tudung, nak nak lagi bagi mereka yang memiliki kulit wajah jenis berminyak atau mereka yang suka memakai alat solek.


Adakalanya mengambil masa yang lama nak hilangkan kotoran tersebut mungkin pencuci yang digunakan kurang berkesan. Nak gosok lebih-lebih bimbang rosak pula tudung tu terutama jenis fabrik lembut.

Nak hilangkan kesan minyak dari alat solek yang terkena pada selendang?

Tip ini adalah daripada puan Tyma Saidini. Jom cuba.

"Assalammualaikum girls semua ..kat sini tyma nk share tip cuci shawl yang ada kesan minyak muka .. girls memang suka mekap kan tapi bila cuaca panas muka kita mula pecah minyak  dan minyak dari  krim faundation menepek pada shawl .. susah nak hilankan kotoran lepas mencuci ..

"Dulu pernah cuba buat cara yang viral dengan letak bedak baby sebelum rendam dengan pencuci.. tapi gagal tak jadi apa .. tapi tyma buat je camni ..bilas dengan air pencuci kemudian letak bedak serbuk sekali. Kalau nak tahu hasil silakan mencuba . Tyma pakai Carrie Junior punya bedak serbuk.



No comments

Powered by Blogger.