Nak Kelihatan Langsing Walaupun Badan Gemuk? 7 Gaya Berpakaian Korang Kena Cuba - Abang Terlajak Laris


Nak Kelihatan Langsing Walaupun Badan Gemuk? 7 Gaya Berpakaian Korang Kena Cuba


Ternyata memilih baju untuk saiz orang gemuk memang tidak sukar seperti yang dibayangkan, tinggal bagaimana cara kita memadu padankan, percaya diri dan keselesaan berpakaian yang paling utama. 

1. Cuba pakaian yang berwarna berani salah satunya merah. Kerana warna merah membuat anda lebih seksi, percaya diri, dan lebih berani.

2. Bagi kamu yang suka memakai skirt, pilihlah skirt yang berbentuk kon di bawah, kerana skirt tersebut lebih menonjolkan bentuk tubuh dan membuah badan lebih langsing.

3. Pilih model blazer atau cardigan yang pas dibadan dan panjang, dengan siluet yang boleh memperlihatkan bentuk tubuh kamu. Memakai cardigan atau blazer yang kebesaran merupakan sebuah kesalahan fesyen bagi kamu. 

4. Pakailah seluar jeans dengan kasut  high heels  atau stiletto, paduan ini akan memberikan kesan jenjang serta langsing pada penampilan kamu. 

5. Gunakan ikat pinggang yang besar agar memberi kesan tubuh kamu lebih kecil.

6. Jangan elakkan pakaian dengan motif bunga, pilihlah baju yang bermotif bunga kecil dengan potongan sederhana, untuk membuat kesan jenjang dibahagian leher dan bahagian dada lebih kecil, pilihkan potongan model V pada bahagian leher.

7. Penggunaan scarf menjadi kaedah menarik agar gaya pakaian tidak hanya itu-itu saja, penggunaakn scarf yang luruh menjuntai kebawah dengan gabungan skinny jeans nampak bagus dan menarik perhatian orang ke arah wajah kamu.

8. Untuk pakaian rasmi, pilihlah dress atau terusan polos dengan tidak banyak corak, agar kelihatan lebih elegan dan simple, serta jauhkan trap dengan banyak lipatan pada bahagian pinggang, kerana akan menambah penuh tubuh kamu.

Untuk pembelian: Whatsapp 013-2334133

No comments

Powered by Blogger.