Jangan Mudah Dipermainkan Oleh Lelaki, 5 Ciri Ini Wanita Kena Tahu! - Abang Terlajak Laris
banner-cikgu-01

Jangan Mudah Dipermainkan Oleh Lelaki, 5 Ciri Ini Wanita Kena Tahu!Ini ciri-ciri wanita yang sentiasa menjadi sasaran dan senang dipermainkan oleh buaya darat.

1. Terlalu Lemah Lembut

Lemah lembut adalah sikap yang bagus namun cubalah sekali-sekala untuk tegas jika pasangan anda lakukan kesalahan. Jangan hanya diam dan menurut sahaja cakap kekasih anda kerana lelaki akan mudah untuk menipu anda buat kali kedua,ketiga dan seterusnya.

2. Jenis bersahaja (sempoi)

Wanita jenis bersahaja biasanya akan sangat mudah termakan pujuk rayu maut lelaki apabila sudah tangkap cintan. Wanita jenis ini jarang menolak andai sudah sayang namun jika baru-baru kenal mungkin usaha gigih diperlukan oleh lelaki untuk tawan hatinya.

3. Lurus (Lurus Bendul)

Wanita jenis lurus paling menjadi kegemaran lelaki buaya darat untuk dijadikan mangsa seterusnya. Mana tidaknya, jika ditipu mati-mati dia akan percaya tanpa sebarang persoalan.

4. Terlalu Mudah Percaya

Wanita jenis mudah percaya terhadap lelaki akan sangat mudah untuk di tipu, lebih-lebih lagi baru sebulan kenal tapi dah percaya macam 20 tahun berkawan. Sebaiknya hindari bercinta dengan lelaki yang baru dikenali kerana anda belum tahu latar belakang lelaki tersebut. Ntah-ntah buaya darat ke atau kucing kepala hitam ke siapa tahu kan, tak rugi ambil masa kenal lebih rapat dulu.

5. Terlalu pendiam

Ada sesetengah wanita jenis pendiam, namun jika terlalu pendiam juga tidak bagus. Cubalah berinteraksi dengan orang sekitar jadi dapatlah juga kongsi pengalaman orang lain. Pengalaman sangat penting agar kita lebih berhati-hati bila berdepan masalah yang sama dengan orang lain.

Ingat, cinta itu mengasyikkan dan juga mampu membutakan hati. Jangan sesekali "ikut telunjuk" hanya kerana seorang lelaki yang belum pasti.

Sumber: Keluarga Bahagia

1 comment:

  1. Tip yang bagus untuk kaum wanita. Tetapi jangan lupa membeli ebook terbaharu Aliff Syukri From Zero to Hero

    ReplyDelete

Powered by Blogger.