5 Perkara Ini Buat Ramai Belum Sedia Untuk Berkahwin - Abang Terlajak Laris
banner-cikgu-01

5 Perkara Ini Buat Ramai Belum Sedia Untuk Berkahwin


Anda bukanlah hidup solo sebaliknya ada kekasih yang sentiasa menanti. Namun, ada sahaja rasa seperti tidak bersedia, berdebar dan tidak mahu komitmen. Sudahkah anda bersedia untuk berkahwin sebenarnya? Lihat petanda ini.

1. Selalu Minta Putus

Bergaduh dengan pasangan sudah menjadi lumrah dalam percintaan. Tapi apa yang menampakan anda seorang yang masih belum bersedia untuk berkahwin adalah sering minta putus ketika bergaduh.

2. Takut Pada Komitmen

Alasan ini sering dilontarkan oleh mereka yang bercadang untuk berkahwin muda. Mereka cukup takut untuk memberi komitmen kepada keluarga. Mereka takut kehilangan dunia sosial mereka.

3. Takut Pada Perubahan

Siapa yang tidak takut pada perubahan. Dari single kepada isteri hinggalah mempunyai anak dalam masa yang singkat mampu memberi sedikit kerisauan dalam diri. Oleh itu, carilah dan pelajarilah kehidupan selepas berkahwin.

4. Tiada Hala Tuju

Bila ditanya kepada lelaki apa yang mereka cari dalam hidup ini, ada diantara mereka tidak mampu untuk menjawab. Ini ternyata mereka akan gagal juga untuk merancang sebuah keluarga yang bahagia.

5. Sering Tertanya-tanya

Tidak kira lelaki atau perempuan, mereka pasti akan tertanya-tanya adalah pasangan yang mereka pilih itu adalah pasangan yang terbaik untuk menuju kehidupan yang kekal abadi kelak.

Sumber: Sukacuka.com

No comments

Powered by Blogger.