Bukan Hanya Untuk Kesihatan Batin Lelaki, Ini Kelebihan Lain Khasiat Ubi Jaga - Abang Terlajak Laris


Bukan Hanya Untuk Kesihatan Batin Lelaki, Ini Kelebihan Lain Khasiat Ubi Jaga


Ubi Jaga adalah herba tradisional yang mempunyai batang mudah lentur tetapi kuat dan digunakan oleh kaum asli untuk merangsang kekuatan seks terutamnya bagi golongan lelaki.

Ia digunakan secara tradisional sebagai ubat herba untuk menguatkan tenaga lelaki, sebagai tonik umum dan untuk meningkatkan metabolisme badan. Daun Ubi Jaga berwarna hijau gelap dipermukaan dan hijau muda dibawah daun. Ia ditemui di Thailand, Pulau Jawa dan Semenanjung Malaysia.

Khasiatnya ialah; 

Membantu meningkatkan keinginan seksual, meningkatkan sensitiviti, menguatkan ereksi dan membolehkan lelaki semua peringkat umur untuk menikmati seks lebih kerap dan lebih tahan lama.

Manfaat ini juga termasuk kesan penstabilan mood, promosi tahap tekanan darah yang sihat dan peningkatan tahap tenaga. Ini pasti akan menyumbang untuk prestasi yang hebat di tempat tidur. Sains perubatan kini juga mula menyedari khasiat dan kebaikan herba ini.

Daun dan buah Ubi Jaga juga boleh digunakan sebagai penawar penyakit siflis dengan cara merebus daun dan buah ubi jaga dan airnya diminum. Ia juga boleh mengubati demam dengan kaedah yang sama.

Kesan ke atas wanita hamil dan menyusukan masih belum diketahui. Oleh itu penggunaan sebarang persediaan herba ini perlu dielakkan ketika hamil dan menyusukan anak kecuali mendapat nasihat pakar perubatan bertauliah.

Cara Penyediaan Ubi Jaga

Untuk tujuan ini, bahagian akar di gunakan.

Cara penyedian:

Ambil 20 gram ubi jaga (untuk 3 kali minum).
Ubi jaga di potong dan di basuh sehingga bersih.
Gunakan 5 gelas air untuk merebus ubi jaga, rebus selama 30 minit atau sehingga air mendidih dan bertukar kekuningan.
Tapis dan minum 1 gelas.
Baki air rebusan ubi jaga boleh di simpan dalam peti sejuk.
Minum 1-2 gelas sehari.

Semoga memberi manfaat.

makan mlm saya... awak makan apa?? jangan termakan cincin saya sudah😉saya minum kopi ajuna max untuk kesihatan dan tenaga...

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

No comments

Powered by Blogger.