Kajian Buktikan Wanita Sangat Bijak Sembunyi Kecurangan - Abang Terlajak Laris
banner-cikgu-01

Kajian Buktikan Wanita Sangat Bijak Sembunyi Kecurangan


Hampir 100 peratus wanita yang curang mendakwa berjaya menyembunyikan jejak mereka, manakala 17 peratus lelaki mengaku kecurangan mereka diketahui pasangan masing-masing.

Agensi mengatur temu janji internet, UndercoverLovers.com melakukan tinjauan ke atas 3,000 individu yang sudah berkahwin mendapati 95 peratus wanita dan 83 peratus lelaki mengaku kecurangan mereka tidak diketahui.

Sebanyak 89 peratus peserta tinjauan itu yang curang mengaku berjaya merahsiakan perbuatan mereka daripada pasangan masing-masing.

Jurucakap agensi itu, Emily Pope, menyatakan wanita lebih pandai berbohong berbanding lelaki. Beliau juga berkata, kebanyakan ahli laman sosial ini berlaku curang dalam jangka masa lama tanpa ditangkap.

Pakar psikologi dari Universiti Manchester Metropolitan, Dr. David Holmes berpendapat bahawa wanita lebih cenderung untuk bersikap curang.

Jelas beliau, wanita memang bijak menipu kerana secara psikologinya mereka berada dalam kelas tersendiri, berbeza dengan lelaki. Mereka membuat penilaian dan keputusan secara emosional dalam merancang strategi manakala lelaki lebih impulsif.

Perbezaan paling besar adalah wanita lebih bijak menyembunyikan rahsia kecurangan mereka.

No comments

Powered by Blogger.