Ramai Yang Tak Tahu, Jangan Campur 5 Makanan Ini Dengan Madu, Ini Kesannya - Abang Terlajak Laris
banner-cikgu-01

Ramai Yang Tak Tahu, Jangan Campur 5 Makanan Ini Dengan Madu, Ini Kesannya


Menurut Ayurveda, ilmu kesihatan dari India. Madu dikenali sebagai yogavahi atau katalis yang membawa sifat ubat jika dicampurkan di dalam makanan tetapi sifat tersebut akan hilang/ mati jika ia dicampurkan dengan makanan yang salah. 

Ini antara makanan yang tidak boleh dicampurkan dengan madu. 

1. Madu dengan ghee (minyak sapi)
Madu dan ghee tidak dianggap sebagai kombinasi yang ideal. Menurut Ayurveda, jika kedua komponen ini dicampurkan ia akan membawa padah. 

2. Madu dengan lobak
Menurut Ayurveda, mencampurkan lobak dan madu bisa membentuk zat beracun di dalam tubuh. Jika Anda menambahkan madu pada salad, pastikan salad anda tidak mempunyai lobak. 

3. Madu dengan daging
Mencampurkan madu dengan produk daging sangat dilarang kerana dapat menyebabkan beberapa masalah kesihatan ketika dikonsumsi bersama. 

4. Menambahkan madu ke dalam air mendidih
Menambahkan madu ke dalam air panas dapat menyebabkan kenaikan dari hydroxymethyl furfuraldehyde (HMF) yang dapat meningkatkan toksik pada tubuh manusia.

Sumber: Ayurveda, Boldsky dan Wow Menariknya 


Selamat pagi uollss.. Tido lgi ke time2 mcm nie.. Nie sis nk perkenalkan produk terbaru dari dherbs nie.. MADU ASLI DHERBS.. Madu Asli D’Herbs sesuai untuk dijadikan sebagai makanan tambahan buat seisi keluarga kerana keupayaannya untuk meningkatkan tahap kesihatan secara menyeluruh. . . Di samping itu, ia terbukti berkesan untuk menjana tahap kecergasan tubuh badan, menyingkirkan toksin, menguatkan sistem imunisasi bagi melindungi diri anda daripada jangkitan penyakit serta membantu mengatasi pelbagai jenis masalah kesihatan seperti alahan, lelah, batuk, selsema dan penyakit sendi. . . KHASIAT MADU ASLI D’HERBS -Membekalkan tenaga tambahan untuk kecergasan tubuh badan -Menguatkan sistem imunisasi bagi mencegah jangkitan penyakit -Mempercepatkan pemulihan luka luaran dan dalaman -Mengawal paras kolestrol dan gula dalam darah -Melancarkan proses penghadaman -Mengurangkan gejala alahan -Meningkatkan tahap metabolisme tubuh badan -Membantu menguatkan daya ingatan dan tumpuan -Mengandungi agen antioksidan dan melambatkan penuaan -Sesuai untuk seisi keluarga. . . Harga hanya rm 49.90 Dapatkan disemua stokis seluruh malaysia.dan.agen.online dherbs!!! #hebat #terlajak #kosmetik #ohabangkosmetik #maduasli #dikocokkocok
A post shared by Dherbs Holdings Sdn Bhd (@dherbs_holdings_hq) on

No comments

Powered by Blogger.