3 Ciri Menunjukkan Si Dia Hanya Main-Main Dengan Perasaan Anda, Tak Serius - Abang Terlajak Laris
banner-cikgu-01

3 Ciri Menunjukkan Si Dia Hanya Main-Main Dengan Perasaan Anda, Tak Serius

Sumber: Hipwee

Tak semua orang yang menjalinkan hubungan benar-benar serius. Ada yang mengajak bercinta hanya untuk lari dari sesuatu atau suka-suka.

Jangan sampai anda yang sudah terlalu menyayanginya kemudian harus patah hati kerana dia tak serius dengan anda. 

Memetik dari Yourtango, ini ciri cirinya,

1. Tidak mahu mengenalkan anda kepada kawannya

Apabila anda meminta dikenalkan kepada rakan-rakannya dan dia berdalih, anda perlu berhati-hati. Mungkin dia tidak akan membenarkan anda bertemu rakan-rakannya dengan alasan anda begitu istimewa untuk dirinya. Tetapi, jika anda tidak pernah bertemu dan tidak diperkenalkan ke salah seorang kawannya sama sekali, anda bukan keutamaannya.

2. Dia mengelak soalan

Apabila anda bertanya tentang sifatnya yang berubah dan dia malas menjawabnya, boleh jadi dia memang tidak mahu tahu perasaan anda. Jawapan dia akan selalu berputar-putar pada “Saya tak tahu apa yang awak bicarakan” atau “Awak terlalu membesar-besarkan hal remeh”. Jika dia biasa melakukan itu pada anda, mungkin perasaan anda benar bahawa dia memang tidak serius dengan anda.

3. Ceritanya berubah-ubah

Kerana takut diketahui, dia akan mencipta pembohongan demi pembohongan melalui sebuah cerita. Tapi cerita yang dia ceritakan berubah-ubah dan membuat anda kebingungan dengan permainannya. Jika anda kerap mendapati cerita yang selalu berubah, kemungkinan dia memang hanya mempermainkan anda.

No comments

Powered by Blogger.