Bacaan Gula Darah Turun Lepas Minum Air Rendaman Sayur Kacang Bendi - Abang Terlajak Laris


Bacaan Gula Darah Turun Lepas Minum Air Rendaman Sayur Kacang Bendi


Perkongsian oleh Jalaludin Abd Aziz,

Ni nak share petua kurangkan bacaan gula dalam darah. Bila puasa, bacaan aku sebelum ni paling tinggi 7.2. Bila kawal secara normal paling rendah 6.7. Aku macam dah pasrah, nak plak bila family ada record kencing manis.

So satu hari aku amalkan petua ni,

POTONG 2 BATANG SAYUR BENDI, POTONG BESAR BESAR DAN RENDAM DALAM AIR PANAS. BIARKAN SAMPAI SUAM DAN MINUM.

Bila aku start buat, bacaan gula aku semakin cun. Dah turun kepada 5. Kawan kawan try ler. Insyallah puas hati. Alat bacaan gula ni pun dah murah dah. RM 70 je. Kena ada 1 kat rumah masing masing. Senang nak cek bacaan.

Aku dah buatkan kat seorang pekerja aku. Biasa bacaan dia 12 ke atas. Sejak minum ni, bacaan gula dia 6.7. 

No comments

Powered by Blogger.