Kahwin Lelaki Duda & Wanita Janda, Ini Kelebihan Anda Akan Rasai - Abang Terlajak Laris
banner-cikgu-01

Kahwin Lelaki Duda & Wanita Janda, Ini Kelebihan Anda Akan Rasai


Ramai yang mempunyai anggapan buruk pada lelaki duda dan wanita janda. Tapi, tak salah untuk cuba mengenali mereka yang pernah gagal rumah tangga.

Ini antara 5 kelebihan dan kebaikan kalau anda nak tahu. 

1. MEREKA LEBIH BERPENGALAMAN

Walaupun pernah mengalami kegagalan, namun mereka lebih berpengalaman dalam hal perkahwinan. Jadi mereka akan lebih hati-hati dalam hubungan hubungan baru kerana tidak ingin gagal untuk kali kedua.

2. MEREKA MENGHARGAI HUBUNGAN & KOMITMEN

Walaupun pernah bercerai, tidak bermakna mereka tidak menghargai pasangan. Mereka akan lebih berhati-hati dan lebih menghargai hubungan baru yang terjalin. Apa yang pasti, pengalaman lalu mengajar mereka.

3. MEREKA TAHU ‘DO’ & ‘DO NOT’ DALAM PERKAHWINAN

Kegagalan sebelum ini banyak mengajar mereka. Jadi, mereka tahu perkara baik dan buruk dalam hubungan. Lebih penting, mereka tahu untuk elakkan diri dari masalah dan kesilapan lalu yang menghancurkan perkahwinan.

4. MENGHARGAI PENTINGNYA KOMUNIKASI

Mereka yang pernah gagal perkahwinan, tahu betapa pentingya komunikasi, keterbukaan dan kepercayaan antara satu sama lain. Ketiga-tiga perkara tersebut merupakan kunci hubungan bahagia.

5. HIDUP DALAM KEHIDUPAN NYATA

Alam perkahwinan tidak sama seperti dalam drama. Mereka yang pernah bercerai tahu bahawa perkahwinan perlu dipertahankan dan pastikan ego tidak bermaharajalela. Jadi, anda dianggap bertuah jika berkahwin dengan lelaki duda & wanita janda.

Sumber: Hanasuva

No comments

Powered by Blogger.