Resepi Kurus & Atasi Masalah Sembelit Dengan Pantas - Abang Terlajak Laris


Resepi Kurus & Atasi Masalah Sembelit Dengan Pantas


Perkongsian oleh Nurul Moleek Cereprove,

Dah lama tak share resepi utk kurus ni. Kali ni guna yogurt plak. yang ni konfirm sedap giler pastu kenyang je bila minum. kalau siapa ada sembelit mmg konfirm settle lah.. perut pun kenyang. macam macam vitamin boleh dapat. Untuk breasfeed macam saya memang amal yang mcm ni je.

Ni bahan untuk 1 serving.

3 biji Strawberry
1/4 biji Buah Naga
1/2 biji Mangga

1 sdt serbuk Aryan Kayu Manis Ceylon
100ml Yogurt asli (boleh juga guna yang berperisa atau susu)


** Kenapa saya pakai Kayu Manis Ceylon?
Sebab tu lah bahan utama yang bantu untuk kurus. Kayu Manis Ceylon mengawal tahap gula dalam darah dan kurangkan pembentukan lemak dalam badan jika selalu di amalkan. Selain tu, bagus utk merendahkan paras triglycerides (lemak di dalam darah) & mengurangkan tahap kolesterol LDL (kolesterol tidak baik).

Rasa dia pun lebih sedap dan lembut kalau nak banding kayu manis biasa yg tajam dan berempah. Kayu Manis Ceylon Aryan ni memang halus sangat, takde rasa serbuk kalo bancuh dengan air.

Potong dadu semua bahan supaya senang hancur bila blender. Nak sedap lagi tambah ais sekali..mmg best la minum.


Cara:
Masuk semua dalam blender. blender sampai halus. Jangan lupa masukkan Serbuk Kayu Manis Ceylon Aryan sekali.


Dah siap. Boleh la amal kan minum 5 kali seminggu. Siapa yang amal ni confirm dapat kesan lah.
Ni resepi yang lain. Boleh amalkan jugak.

No comments

Powered by Blogger.