Turun 17KG 2 Bulan Dengan Amalkan 'Liquid Diet' - Abang Terlajak Laris


Turun 17KG 2 Bulan Dengan Amalkan 'Liquid Diet'


Perkongsian oleh Maria Adam

My home made carrot juice, saya turun 17kgs, dlm masa 2 bulan dengan liquid diet sahaja.

Carrot juice

Bahan di perlukan juice extractor, kalau takde pakai blender pun boleh, kak maria advise semua perempuan kena ada juice extractor ni sbb dia bagus sangat....ada juice extractor kita akan lebih berdisiplin bila makan, minum juices kulit cantik, kurang gula dan buah buahan mmg banyak khasiatnya.

Saya turun 17kgs 2 bulan dengan liquid diet, saya tak sentuh nasi (carbohydrate), saya tak sentuh gula...air gas, kopi, teh tarik and nescafe semua mmg saya tak minum sbb tak suka.

Saya cuma minum susu, minum juice, makan buah dan yogurt selama 2 bulan itu sahaja dan saya minum smoothies sehari min 2 kali kenyang juga. Susu dan yogurt beli brand Marigold kat pasar raya.

Effect asthma yg bertahun2 saya hadapi hilang terus, saya pernah coma pasal paru paru lemah, 36 jam dalam icu, resdung atau nose polyp saya hilang, tenaga banyak gila, bangun subuh kul 2 pagi pun tak letih lagi:) 

Doctor saya kata bila kita hilang berat badan kita, lebih 50 penyakit keluar dari badan, so you all yg selalu sakit macam saya cubalah ya,now saya dah sihat.

Badan ringan, mind clearer and rasa more peaceful. Nanti saya share resepi smoothies kat sini juga

Carrot juice

1. Carrot juice 3 batang buang kulit belah kecik
2. Susu segar jika suka - Marigold brand
3. Gula jika suka (saya minum kosong)
4. Lemon 

Masukkan carrot dlm juice extractor, juice carrot akn keluar, lepastu tambah air putih dan tambah susu segar dan gula jika you all suka manis.

Masukkan dlm fridge sejukkan dan minumlah masa berbuka rasa awesome gilerrrr.... lemon tu time nak minum hiris lemon satu ke dua hiris perah dalam carrot juice tu, letak ais sikit, adoiii heaven sedap gila haha

Lepas tu kalau nak carrot tu minum kosong sahaja pun boleh okay, tak nak letak susu, tambah air sikt and lepastu letak ice, bukak tv sensorang minum chiling rasa awesome giler 🙂

Kita kenyang, berat turun dan kulit cantik serta bagus untuk mata juga.

Share if you all suka. Eat healthy everyone:)

Terbaik untuk mereka yang nak diet, boleh dapatkan di kedai jamu atau hotline 013-2334133

No comments

Powered by Blogger.