5 Sebab Wanita Tak Seharusnya Pakai Mekap Selalu - Abang Terlajak Laris


5 Sebab Wanita Tak Seharusnya Pakai Mekap Selalu


Seseorang akan menjadi lebih selesa jika mengenakan mekap, itu kerana mereka lebih yakin jika bercampur dengan keadaan sekeliling.

Betul tak? Ini 5 Sbebanya. 

Sesetengah produk kosmetik mengandungi bahan kimia

Setiap produk kosmetik yang kita gunakan untuk aktiviti seharian sudah pasti akan memberi impak buruk pada kulit,oleh itu kerana bahan-bahan kosmetik tersebut mengandungi bahan kimia. seperti apa pun anda, walaupun membeli produk yang mahal itu tidak menjamin kebaikan. Oleh itu anda harus kurangkan penggunaan mekap.

Merawat kulit adalah lebih baik

Jika anda ingin tampil cantik bukan dengan mengunakan mekap yang berharga ribu riban itu. Adalah lebih bagus anda merawat kulit muka anda dengan cara mudah seperti mengunakan timun,lobak merah dan sebagainya. Kulit boleh jadi cantik waalaupun tidak perlu pakai mekap lagi.

Kulit juga perlukan udara untuk bernafas

Bahan mekap juga boleh mengakibatkan liang roma anda tersumbat itulah terjadinya tumbuhnya jerawat,kulit muka berminyak teruk. Oleh itu anda haruslah berikan masa untuk kulit anda bernafas tanpa mengenakan mekap.

Terganggunya sistem pernafasan

Setiap bahan mekap mengandungi bau-bauan yang wangi dan mempunyai bau yang tertentu. Oleh itu, jika sering kali memakai mekap pernafasan anda akan sering terganggu dan paru=paru anda akan mendapat akibatnya.

Kecantikan yang bukan asli

Oleh kerana terlalu obses mengenakan mekap sehingga wajah semulajadi hilang. Mungkin dengan mengenakan mekap menjadikan rakan-rakan yang rapat dengan anda melihat itu adalah satu perkara biasa. Tapi anda pasti tidak mahu bakal suami anda suatu hari nanti terkejut dan lari bila melihat wajah anda tanpa mengenakan sebarang mekap.

Sumber: Hanasuva

No comments

Powered by Blogger.