Daripada Bahan Dapur Hasilkan Air Jamu Untuk Kesihatan Dalaman - Abang Terlajak Laris


Daripada Bahan Dapur Hasilkan Air Jamu Untuk Kesihatan Dalaman


Perkongsian daripada Puan Nabilah,

Saya amalkan minum setiap pagi sebelum sarapan dan malam sebelum tidur. Biasanya saya minum lepas makan malam. 

Saya jarakkan masa sebab nak tidur saya makan jamu. Alhamdulillah best jugak rasa badan.

Rasa dia macam air asam jawa yang dalam botol tu. Tapi best yang ni lagi lah. Huhu. Habis ni nak buat lagi.

AIR ASAM KUNYIT MABELES

Bahan:

Kunyit hidup
Asam jawa
Manjakani (optional, jika tak nak letak tak apa. Saya letak sebiji je *takut pahit)
Gula perang/madu/gula batu (ikut citarasa, saya guna gula perang)

Cara penyediaan:

1. Ketuk kunyit. Kemudian rebus/reneh dengan manjakani.

2. Rebus air satu periuk, renihkan sehingga jadi separuh periuk.

jus asam jawa, jus herba, jus kurangkan keputihan, jus air asam kunyit, air asam kunyit 

3. Letak asam jawa secukup rasa dan gula perang. (Cukup sekadar rasa)

4. Sejukkan dan masukkan dalam botol/tupperware. Simpan dalam peti. Minum secawan pagi dan malam.

KEBAIKAN:

1. KUNYIT
Cuci darah dan kotoran dalaman,kecutkan rahim (elok untuk kurangkan buncit), kecutkan semua jenis ketumbuhan dalaman (boleh cegah kanser), pulihkan luka-luka dalaman, naikkan seri muka, buang angin, elakkan tombong/rahim keluar/rahim jatuh.

2. ASAM JAWA
Untuk buang lemak, bagi kesegaran tubuh badan, membantu buang air besar.

3. MANJAKANI
Pulihkan otot dalaman, dengan kata lain ketatkan kembali ‘aset’ lepas bersalin. Mampu untuk tegangkan balik segala ‘aset-aset’ kewanitaan. Untuk awet muda kurangkan masalah keputihan, cepatkan penyembuhan luka jahitan dan sebagainya.

1. Boleh buat banyak-banyak dan simpan dalam peti.
2. Boleh juga letak halia (ikut cita rasa)
3. Jangan minum waktu period dan wanita hamil dilarang sama sekali.

Sumber : Nabilah Mohd Nawi

siapa pernah cuba kocok ni cuba share pengalaman anda?? . . boleh memperlahankan proses penuaan. Mencegah gejala menopaus. Membantu mengatasi masalah angin di dalam badan. Mengatasi masalah bau bahagian intim wanita. Menguatkan bahagian rahim. Memulihkan tenaga selepas bersalin. Mengekalkan berat badan yang ideal. Membantu mengawal paras kolesterol. Membantu kawal gula di dalam darah. Melancarkan peredaran darah. Mengawal tekanan darah. Mengatasi masalah kulit seperti jerawat, jeragat dan kulit kusam. Memelihara keremajaan kulit. Mengurangkan kesan kedutan dan garis-garis halus. Meningkatkan tahap metabolisme. Meningkatkan tahap tenaga dan kecergasan. Menguatkan sistem imunisasi. Memelihara kesihatan dalaman kaum wanita. Mengatasi keletihan dan kelesuan tubuh badan. Menyingkirkan toksin. Mengetatkan otot faraj. Merawat masalah keputihan, senggugut, dan kitaran haid. Meningkatkan keinginan (libido) dan fungsi seksual wanita. Menganjal dan membesarkan saiz payudara. Mengatasi masalah sakit puan. . . kepada korang yang nak cuba harga x mahal hnya rm69jee botol besar tahan 2bulan.. boleh dapatkan pada ini di semua kedai jamu farmasi caring dan juga melalui Agen online kami seperti di bawah💯 berkesan..

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

No comments

Powered by Blogger.