Khasiat Betik Muda Atasi Sakit Tumit - Abang Terlajak Laris


Khasiat Betik Muda Atasi Sakit Tumit


Petua ini dikongsikan oleh AuntyN di blog peribadinya, auntyn.blogspot.my. Sangat membantu. Jom ikut cara yang dilakukannya.

Aku post kat sini petua ni untuk sapa-sapa yang sakit tumit tu supaya boleh amalkan. Manalah tahu kan, ada yang dah lama menderita sakit tumit tu, dah cuba macam-macam tapi tak menjadi kan.

Sama-sama kita cuba dan bertawakal kepada Allah sebab Allah yang menyembuhkan. Petua ni hanyalah ikhtiar dari kita dengan ilmu yang diberi kepada sesiapa yang DIA mahu.

Petuanya adalah seperti berikut :-

1. Ambil betik muda (betul-betul muda).

2. Letak atas api dapur dan bakar hingga hangus (bakar one side, dan letak atas api, jangan di balik-balik, biar jer gitu)

3. Dah hangus sebelah, angkat dan alaskan dengan kain (beberapa lapis).

4. Letakkan kaki atas betik (Jangan sampai kaki terbakar, kalau panas tambah kain lagi).

5. Biarkan kaki atas betik sehingga betik tu suam. Alihkan kain.

6. Tekan lagi kaki sehingga betik berlubang. Dalam lubang ada air, rendamkan tumit ke air ni.

7. Siap dan lapkan kaki dengan kain kering.

Kalau ada gout atau toksin, akan terdapat lebam-lebam dekat kaki. Mungkin juga akan kena cirit-birit. Begitu kata AuntyN lagi.

Selamat mencuba!

No comments

Powered by Blogger.