5 Cara Mantapkan Aset Wanita Selepas Melahirkan Anak - Abang Terlajak Laris
banner-cikgu-01

5 Cara Mantapkan Aset Wanita Selepas Melahirkan Anak


Anda boleh bayangkannya, bagaimana kepala bayi yang keluar melalui vag ina ketika proses melahirkan. Proses luar biasa itu sememangnya boleh menyebabkan otot punggung menjadi kendur. Disebabkan otot vag ina longgar atau kurang kemantapan, vag ina menjadi tidak ‘mencengkam’ serta tidak mengalami sensasi ketika anda dan suami melakukan hubungan sek sual.

Berikut berberapa cara mudah menjaga vag ina agar tetap ‘mencengkam’ yang boleh anda praktik.

1. Rajin Melakukan Senaman Kagel

Senaman kagel adalah cara paling mudah yang boleh anda lakukan untuk menjaga vag ina agar terus ‘mencengkam’. Lakukan senaman kagel dengan betul, iaitu dengan ‘mengemut’ otot dasar di bahagian pelvik selama lima saat, kemudian melepaskannya dan relaks. Lakukan sebanyak 100 kali kemutan, tiga kali sehari.

2. Aktif Melakukan Aktiviti Se ks

Hubungan intim diperlukan oleh vag ina untuk mendapatkan stimulasi dan meningkatkan pengaliran darah menuju ke kawasan alat sulit. Setelah itu, otot-otot disekitarnya pasti akan berubah. Pengaliran darah sangat penting untuk keghairahan dan ‘kebasahan’ yang maksimum. Namun,aktiviti ini semakin pudar seiring dengan pertambahan usia sedangkan sperma daripada suami anda akan memberikan efek anti penuaan yang sangat luar biasa buat tubuh dan wajah anda.

3. Pilih Posisi Anda Di atas

Posisi ketika melakukan hubungan intim juga boleh menentukan apakah vag ina anda akan cepat tua atau tidak. Jadi, lebih baik anda pilih posisi di atas. Ini adalahlah kerana jika di atas anda yang akan mengemudi dan menjadi lebih mudah untuk anda mengontraksi atau mengemut otot vag ina ketika berada di atasnya sewaktu melakukan hubungan intim.

4. Elakkan Berbasikal Dalam Jarak Jauh

Hati-hati ketika gesekan dan gerakan dalam tempoh yang agak lama di kawasan pangkal paha kerana ia boleh membuatkan otot vag ina menjadi elastik dan longgar. Sebaiknya, anda pilih sahaja aktiviti sihat yang lain seperti berenang, menari dan sebagainya.

5. Pilih Pembersih Va gina Yang Ringan

Setiap hari kawasan vag ina memang perlu dibersihkan. Pastikan anda memilih pembersih vag ina yang sesuai dan selamat digunakan.Selain itu, jangan menggosok bibir vag ina terlalu kuat dan berulang-ulangkali kerana ia boleh melecet memandangkan lapisan labia adalah sangat nipis.

No comments

Powered by Blogger.