Nak Cik Abang Sayang Lebih? Ketahui 10 Khasiat Manjakani - Abang Terlajak Laris
banner-cikgu-01

Nak Cik Abang Sayang Lebih? Ketahui 10 Khasiat Manjakani


Perkongsian oleh Maryam Salleh,

Khasiat Manjakani; 

1. Merawat alat sulit wanita

Buah majakani dapat membersihkan bakteria di kawasan organ intim wanita. Khasiatnya sangat bagus untuk mengatasi keputihan. Manjakani mengandungi tannin yang bagus untuk mengetatkan otot vagina, vitamin A dan C, kalsium, protein, serta mengandungi elemen astringent untuk membasmi bakteria penyebab keputihan. Khasiat lain yang didambakan oleh kaum wanita adalah untuk menambah ‘kerapatan’ dan menjadikan lubang vagina lebih anjal.

2. Buah manjakani memberi kenikmatan s eks

Buah manjakani berfungsi sebagai ubat herba yang dapat membantu kekentalan organ intim wanita. Khasiat buah manjakani bukan saja dapat dirasakan oleh kaum hawa, tetapi secara tidak langsung ia juga membantu kepuasan sang suami ketika melakukan hubungan s eks.

3. Awet Muda – Antioksidan dalam manjakani boleh melambatkan proses penuaan.

4. Mencegah Kencing Manis – Asid galik di dalam buah ini dapat mencegah kencing manis dan lelah.

5. Mencegah kanser payudara dan rahim – Antioksidan dalam buah manjakani boleh mencegah kanser buah dada dan kanser rahim.

6. Mencegah bau yang tidak diingini – Buah manjakani bersifat astringen, membasmi bakteria dan kuman yang mengakibatkan bau yang tidak enak pada Miss V.

7. Merawat otot-otot di dalam miss V – Tannin yang terdapat di dalam buah manjakani mempunyai sifat menegangkan semula otot-otot dalam Miss V dan menyebabkan ia menjadi sempit.

8. Mengurangkan lendir pada Miss V – Astringen juga mampu menyerap segala lendir pada miss v yang menyebabkan bau tidak enak.

9. Membersihkan lendir haid dan nifas – Astringen juga mampu menyerap lebihan darah haid dan nifas.

10. Mengetatkan otot – Astringen juga mengetatkan semula otot- otot di dalam Miss V.

Sumber: www.kompasiana.com

No comments

Powered by Blogger.