Hubungan Cinta Yang Bahagia Buat Pasangan Berat Badan Naik - Kajian - Abang Terlajak Laris
banner-cikgu-01

Hubungan Cinta Yang Bahagia Buat Pasangan Berat Badan Naik - Kajian


Satu kajian diterbitkan di Universiti Queensland, Australia yang melibatkan 15,000 orang dalam tempoh 10 tahun mendapati jawapannya.

Hasilnya agak mengejutkan kerana orang yang mengaku mempunyai hubungan cinta yang bahagia, berat badan naik antara sekitar 6 kg.

Pernahkah anda tertanya-tanya mengapa ini boleh berlaku dalam hubungan cinta? ketika berjumpa orang yang tepat, suka, dan menerima apa yang ada, anda tidak perlu lagi mengekalkan keadaan yang baik.

Pasangan bahagia cenderung menjalani gaya hidup sihat dengan cara lain, seperti mengurangkan merokok dan makan makanan segera. Menurut satu lagi kajian yang dilakukan oleh Southern Methodist University, Dallas, terdapat hubungan antara kepuasan dalam hubungan cinta dengan kenaikan berat badan.

Kajian itu melibatkan 200 pasangan yang telah berkahwin selama empat tahun. Andrea Meltzer, ketua kajian menyatakan bahawa terdapat hubungan positif antara kepuasan dalam hubungan cinta dengan kenaikan berat badan seseorang.

Pasangan yang berpuas hati dengan hubungan cinta mereka cenderung berat badan menaik. Walaupun dalam pada masa yang sama, mereka yang tidak berpuas hati mengalami peningkatan berat badan.

Sumber: Yourtango.com

No comments

Powered by Blogger.