'The Green Drinks', Jus Mempunyai Pelbagai Manfaat Untuk Kesihatan - Abang Terlajak Laris


'The Green Drinks', Jus Mempunyai Pelbagai Manfaat Untuk Kesihatan


Perkongsian oleh Sharifah Talha Shebib,

AMALAN KESIHATAN YG BAIK.

Allhamdullilah lama juga diri ini tinggalkan minuman fresh sayur sayuran.. panggilan "the green drinks".

Di ajar oleh Dr.Oz.

Khasiatnya amat besar maklumlah bila umur dah maghrib nak masuk Isyak mula lah macam malam penyakit datang menjenguk, dah hampir 6 bulan berhenti meminumnya sejak di Malaysia malas nak buat. Badan mula rasa tak sedap. Allhamdullilah.

Jus ni banyak khasiat nya terutama membersihkan buah pinggang sebab kandungan DAUN CELERY NYA yang tinggi, bila buah pinggang bersih seluruh anggota baik InshaaAllah.

Allhamdullilah hari ni dah mula buat balik dan semuga beristiqamah, InshaaAllah.

Ini kakpah nak share bahan bahannya ya.

Sukatan agak agak nak buat satu gelas atau 2 gelas juice ye.

Daun celery (lebihkan dlm 2 batang)
Daun Pudina (segengam)
Timun jepun 1 biji
Epal merah separuh
Epal hijau separuh
Lemon kuning 1 biji
Lime hijau 1 biji
Daun pegaga segengam
Carrot Setengah batang 
1 Sudu Madu

AIR DALAM 1 OR 1/2 CAWAN JANGAN CAIR SANGAT ATAU PEKAT SANGAT IKUT SUKA YA.

(Kalau bahan bahannya tak de boleh skip penting DAUN CELERY)

Blend dengan air sejuk je dan minum setiap pagi semasa sarapan.
Very refreshing dan sedap sekali. Allhamdullilah.

Boleh try ya di rumah...bersih dan tak berapa mahal daripada beli ubatan online yang kita tak tahu isi kandungannya yang harga mahal pulak tu. Lebih baik buat sendiri tapi kena rajin lah inshaaAllah.



No comments

Powered by Blogger.