'Orang Selalu Cakap Semua Nak Jual, Tak Cukup Cukup Lagi Ke Duitnya?' - Abang Terlajak Laris
banner-cikgu-01

'Orang Selalu Cakap Semua Nak Jual, Tak Cukup Cukup Lagi Ke Duitnya?'


@aliffsyukriterlajaklaris
orang selalu cakap dia ni dengan laki dia semua nak jual, nak jual kosmetik la, jual tudung la, buka kedai makan la, buka resort la, buka hotel la macam macam lah. Tak cukup cukup lagi ke duitnya?
.
Selagi ada rezeki selagi orang menerima dan yang paling penting selagi Allah masih memberi saya kesihatan yang baik, saya akan terus mencari rezeki bukan semata2 kerana duit......tetapi kerana minat dalam berniaga dan menjadi satu aktiviti bagi saya.....
.
Berniaga juga adalah satu ibadah jika diusahakan dengan niat untuk mendapat rezeki halal bagi menyara hidup dan mengelakkan diri serta keluarga daripada kemiskinan dan perbuatan meminta-minta.
.
Dengan menjadi usahawan, orang me­layu akan dapat membebaskan diri daripada terlalu bergantung kepada kaum bukan Islam dalam bidang ekonomi. Bukan senang naikkan jenama tudung saya @aliff_syukri with orang kuat go shoppe.. sale sejam rm50k .. tq datin @norahr75.
orang selalu cakap dia ni dengan laki dia semua nak jual,nak jual kosmetik la,jual tudung la,buka kedai makan la,buka resort la,buka hotel la mcm2 la...x cukup2 lagi ke duit nya?? . Selagi ada rezeki selagi orang menerima dan yg paling penting selagi Allah masih memberi saya kesihatan yg baik,saya akan terus mencari rezeki bukan semata2 kerana duit......tetapi kerana minat dalam berniaga dan menjadi satu aktiviti bg saya..... . Berniaga juga adalah satu ibadah jika diusahakan dengan niat untuk mendapat rezeki halal bagi menyara hidup dan mengelakkan diri serta keluarga daripada kemiskinan dan perbuatan meminta-minta. Dengan menjadi usahawan, orang Me­layu akan dapat membebaskan diri daripada terlalu bergantung kepada kaum bukan Islam dalam bidang ekonomi. ..Bukan senang naikkan jenama tudung saya @aliff_syukri With org kuat go shoppe.. sale sejam rm50k .. tqqq datin @norahr75
A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

No comments

Powered by Blogger.