Qayyum Saya Tak Akan Pulang Sebab Dia Bukan Bola... - Abang Terlajak Laris
banner-cikgu-01

Qayyum Saya Tak Akan Pulang Sebab Dia Bukan Bola...


@shahidadherbs Qayyum saya tak akan pulang......sebab dia bukan bola,bila x nak dia bagi,bila nak, ambik semula...saya perlu fikirkan perasaan qayyum....bukan perasaan saya dan bukan perasaan mak dia.....bila dah kenal orang dan kemudian saya bg pada orang yg dia x kenali.....saya pun bukan sempurna juga x cukup baik utk jaga qayyum,tapi saya tahu Allah tu lebih pandai menilai...kalau pasal bibik nak jadi kan isu,bukan dia x kenal bibik saya...siapa yg layan dia yg jaga dia waktu di rumah saya,siap bermanja dgn bibik tu...melayan makan minum dia.
.
Tapi bila qayyum besar dia boleh cari mak dia sbb dia kena tahu siapa dia dan siapa ibu dia....tugas saya membesar dan mendidik dia,bg yg terbaik utk dia,sama mcm saya didik anak saya,cmm mana saya garang dgn anak saya,mcm mana saya pastikan anak saya dgr cakap....saya akan buat benda yg sama.
.
Tq for advise semua..saya baca satu2 saya nilai.....inilah yg terbaik.Qayyum saya tak akan pulang......sebab dia bukan bola,bila x nak dia bagi,bila nak, ambik semula...saya perlu fikirkan perasaan qayyum....bukan perasaan saya dan bukan perasaan mak dia.....bila dah kenal orang dan kemudian saya bg pada orang yg dia x kenali.....saya pun bukan sempurna juga x cukup baik utk jaga qayyum,tapi saya tahu Allah tu lebih pandai menilai...kalau pasal bibik nak jadi kan isu,bukan dia x kenal bibik saya...siapa yg layan dia yg jaga dia waktu di rumah saya,siap bermanja dgn bibik tu...melayan makan minum dia....... . Tapi bila qayyum besar dia boleh cari mak dia sbb dia kena tahu siapa dia dan siapa ibu dia....tugas saya membesar dan mendidik dia,bg yg terbaik utk dia,sama mcm saya didik anak saya,cmm mana saya garang dgn anak saya,mcm mana saya pastikan anak saya dgr cakap....saya akan buat benda yg sama...... . tq for advise semua..saya baca satu2 saya nilai.....inilah yg terbaik.... .
A post shared by Nur Shahida Mohd Rashid (@shahidadherbs) on

No comments

Powered by Blogger.