Nak Kulit Muka Flawless.. Jom Amalkan Tips Ini.. - Abang Terlajak Laris


banner-cikgu-01

Nak Kulit Muka Flawless.. Jom Amalkan Tips Ini..Flawless dan wajah yang bebas dari jerawat yang selalu anda mahukan tidak lagi menjadi impian, tetapi realiti. Berikut adalah petua penjagaan wajah yang berkesan untuk mendapatkan wajah yang glowing seperti di inginkan. Ikuti tips ini untuk penjagaan kulit harian, dan cara meningkatkan kecantikan semula jadi anda. 

1. Pastikan sentiasa membersihkan solekan di muka dahulu sebelum masuk tidur, Ini kerana kulit perlu bernafas semalaman. Jika tidak solekan akan memasuki liang-liang yang boleh menyebabkan kecacatan dan / atau bintik hitam. 

2. Gunakan pelindung matahari yang dapat menghalang sinaran UVA dan UVB. Ini boleh menyebabkan penuaan yang cepat (aging), bintik-bintik hitam dan masalah kulit yang lain.

3. Makan buah-buahan segar, sayur-sayuran, protein dan vitamin yang mencukupi. Diet yang kaya dengan vitamin C dan rendah lemak dan gula menggalakkan kulit berseri. Amalkan diet gula rendah, yang boleh mengekalkan tahap insulin, membolehkan sel-sel mengekalkan keseimbangan yang sihat. 

4. Basuh muka anda dengan air suam, tiga kali sehari, dan urutkan muka anda dengan gerakan sekeliling, pastikan set perawatan wajah anda mempunyai set yang lengkap serta manfaat-manfaat yang terbaik dan berkesan kepada kesihatan wajah anda. 

5. Mempunyai regimen penjagaan kulit biasa seperti dari membasuh muka, membersihkan dan sehingga ke penggunaan krim malam.

Selamat mencoba ye!!

No comments

Powered by Blogger.