'Perkahwinan Adalah Satu Perjudian Dalam Hidup Seseorang?' - Abang Terlajak Laris
banner-cikgu-01

'Perkahwinan Adalah Satu Perjudian Dalam Hidup Seseorang?'


Kehidupan Berkahwin

Perkahwinan adalah kerjaya yang paling suci. Dari hari-hari pertama sebagai pasangan suami dan isteri hingga menjelang tahun keemasan, pasangan suami isteri mempunyai tugas yang mengagumkan untuk menyaksikan kasih setia kepada satu sama lain, anak-anak mereka, dan masyarakat. 

Tidak ada pasangan yang melakukan ini dengan sempurna, dan semua orang memerlukan pertolongan apabila cinta mereka di uji dan merasakan ketegangan hingga menjadi sukar. Semua perkahwinan boleh berkembang dalam pengetahuan, iman, kegembiraan, dan cinta. 

Sama ada pasangan suami isteri baru memulakan perkahwinan atau sudah lima puluh tahun bersama, nasihat, kisah kehidupan sebenar, dan pengetahuan agama di sini dapat membantu menguatkan dan memberkahi sesebuah perkahwinan.

Mengharmonikan Sesebuah Perkahwinan

Setiap hubungan memerlukan perhatian dan penjagaan untuk lebih kukuh, dan lebih-lebih lagi untuk sesebuah perkahwinan. Pasangan suami isteri kadang-kadang berlari secara autopilot selama berbulan-bulan atau bahkan bertahun-tahun, terperangkap dalam tugas harian dalam mewujudkan kebahagiaan rumah bersama, bekerja, menjaga anak-anak, dan berkhidmat kepada orang lain. 

Sudah pastinya terdapat satu juta dan satu cara untuk memupuk kebahagian dan keharmonian hubungan pasangan suami seperti sebagai pasangan yang sudah berkahwin, lebih matang dalam kemahiran berkomunikasi, dan lain-lain. 

Tiada usaha sia-sia, cinta adalah suatu pelaburan yang tidak ternilai harganya!


No comments

Powered by Blogger.