Toksik Sangat Bahaya, Tapi Toksik Itu Cantik Atau Lebih Tepat Cantik Ber-Toksik !! - Abang Terlajak Laris


Toksik Sangat Bahaya, Tapi Toksik Itu Cantik Atau Lebih Tepat Cantik Ber-Toksik !!


Walaupun anda amalkan pemakanan dari bahan organik dan selalu pergi ke gym, jika anda belum menjadikan rutin kecantikan anda dengan mengamalkan produk kecantikan semulajadi serta organic dan terutama jika anda masih menggunakan beberapa kosmetik kedai ubat, anda sebenarnya tidak mengamalkan tabiat hidup yang sihat. 

Dan jika anda tertanya-tanya sama ada produk kecantikan organik dan semulajadi patut dicuba, pertimbangkan ini: Kajian mendapati bahawa banyak produk kecantikan yang biasa digunakan - termasuk beberapa syampu, perapi, dan mencuci badan - mengandungi bahan kimia berbahaya. 

Bahan-bahan toksik ini boleh diserap melalui kulit dan rambut anda, menjadikan tubuh anda lemah dan berisiko untuk beberapa masalah kesihatan yang serius, seperti peningkatan risiko kanser payudara dan masalah pernafasan. 

Produk-produk kecantikan yang mengandungi Toksik adalah seperti Shampoo, Hairspray, Deodorant, Foundation, Blush, Eye shadow, Lipstick, Nail varnish, Fake tan, Perfume, Body lotion dan etc. 

Jadi, jika anda memilih untuk hidup yang lebih sihat, bermulalah dengan mengamalkan produk-produk kecantikan yang berasaskan bahan-bahan semulajadi dan bebas bahan kimia.

No comments

Powered by Blogger.