Tak Sangka Betul Arang Ni Boleh DiBuat Macam2 Untuk Jadi Cantik. - Abang Terlajak Laris


banner-cikgu-01

Tak Sangka Betul Arang Ni Boleh DiBuat Macam2 Untuk Jadi Cantik.


Ini adalah di antara kepentingan penggunaan arang dalam kehidupan kita sehari-harian.

1. Kesihatan buah pinggang 

Arang yang aktif boleh membantu fungsi buah pinggang dengan menapis toksin dan ubat yang tidak dicerna. Arang yang aktif kelihatannya sangat berkesan untuk menghilangkan toksin yang berasal dari urea, hasil sampingan utama pencernaan protein. 


2. Penapisan air 


Ramai orang telah lama menggunakan arang aktif sebagai penapis air semulajadi. Seperti di dalam usus dan perut, arang yang aktif dapat berinteraksi dengan menyerap pelbagai racun, dadah, virus, bakteria, kulat, dan bahan kimia yang terdapat di dalam air. 

Puluhan produk penapisan air juga direka untuk penggunaan di rumah, menggunakan kartrij karbon untuk membersihkan air daripada toksin dan kekotoran. 


3. Pemutihan gigi dan kesihatan mulut 


Berpuluh-puluh produk pemutih gigi mengandungi arang aktif. Banyak produk kesihatan mulut yang mengandungi arang yang diaktifkan yang mempunyai pelbagai faedah, seperti: 

• antivirus 
• antibakteria 
• antikulat 
• detoksifikasi 


4. Penjagaan kulit


Para penyelidik telah melaporkan bahawa arang yang diaktifkan boleh membantu menarik mikro, seperti kotoran, habuk, bahan kimia, toksin, dan bakteria, ke permukaan kulit, untuk menghapuskannya dengan lebih mudah. 


5. Deodoran 


Arang dapat menyerap bau dan gas yang berbahaya, menjadikannya sesuai sebagai penyahbengkapan bawah tanah, kasut, dan deodoran. Arang aktif juga dilaporkan dapat menyerap kelembapan berlebihan dan mengawal kadar kelembapan pada tahap mikro. 

No comments

Powered by Blogger.