Rupanya Ni Sebab Makin Gemuk Selepas Kahwin - Abang Terlajak Laris


banner-cikgu-01

Rupanya Ni Sebab Makin Gemuk Selepas Kahwin


Pernah diet sebelum majlis kahwin
Tipu kalau ada yang tak pernah diet semata-mata untuk tampil langsing semasa majlis tapi lepas majlis sudah hancur! Kamu sanggup berhenti makan fast food, pergi joging setiap petang dan tolak segala minuman manis. Namun selang sehari sahaja selepas majlis kamu sudah tidak peduli tentang diet ketat. Mindset dan sikap tidak disiplin seperti inilah punca berat naik semula. 

Terpengaruh dengan pasangan
Jika masa bujang dulu anda boleh berhati-hati tentang pemilihan makanan dan mempunyai jadual makan sendiri. Namun bila dah hidup berdua, anda kadang-kadang terpaksa mengikut kemahuan pasangan yang craving entah apa-apa. 

Hilang rasa insecure
Dulu masa tengah hangat bercinta memang cover habis bab makan kerana mahu menjaga kelakuan depan pasangan. Lagikan pula insecure tinggi takut pasangan rasa jelik kalau anda tidak cantik atau gemuk. Tapi akhirnya lepas kahwin anda rasa pasangan tidak lagi akan kisah dengan penampilan. Jadi boleh makan sesuka hati tanpa mempedulikan kesihatan. 

Sepatutnya anda dan pasangan mengalakkan untuk bersenam dan menjaga kesihatan bersama bukannya sama-sama cari penyakit. Jadi boleh stop rasanya cakap berat naik kerana bahagia sebab ia hanya imaginasi semata-mata.

Sumber : Wanista

No comments

Powered by Blogger.