Tips Kecantikan Dalaman Wanita Yang Sangat Senang Je kalau Nak Jaga - Abang Terlajak Laris


banner-cikgu-01

Tips Kecantikan Dalaman Wanita Yang Sangat Senang Je kalau Nak Jaga


1. Minum banyak air
- Bukan air coke atau air berperisa seperti kopi dan teh tapi air suam atau air mineral! Dengan minum banyak air bersih dapat membantu membuang toksin dalam badan, menjaga kesihatan kulit dan juga membantu membakar kalori dalam badan. 

2. Bersenam
- Baik utk kesihatan dan juga rohani. Berjalan di sekitar rumah pun satu bentuk senaman yg mudah! Jgn malas utk bersenam...lepas bangun dari tidur, cuba lakukan sedikit senaman regangan utk melancarkan kembali peredaran darah. 

3. Jangan merokok
- Merokok merosakkan kulit dan juga menjejaskan kesihatan. Kurus sebab merokok hanya kerana badan kita dah berpenyakit, jadi kuruslah! Jika org memilih antara sihat dan berpenyakit..pasti org lebih nak sihat, kan? 

4. Tidur yg cukup
- Jgn asyik berjaga waktu malam...tak elok tu. Waktu malam kan dikhaskan utk tidur? Tak cukup tidur akan membuat anda kelihatan lebih tua dan mata lebam. 

5. Rehatkan kulit tanpa sebarang mekap
- Pada waktu tertentu, benarkan kulit anda berehat dari memakai sebarang mekap. Kulit juga perlu bernafas! Jgn biarkan sisa2 mekap melekat di muka ketika masuk tidur. Rajin-rajinlah cuci muka. 

6. Makan yg cukup tapi bukan berlebihan. 
- Jgn sebab nak kurus, anda rela berlapar setiap hari. Cara yg baik, makan ketika lapar dan berhenti sebelum kenyang. Makanan memberikan tenaga dan vitamin yg diperlukan badan. Pastikan ia menu sihat dan bukan penuh lemak atau junk food dan fast food semata-mata. 

7. Manjakan diri
- Luangkan masa utk memanjakan diri seperti membuat facial atau mencuci rambut di salun, sauna dan spa atau nikmati saja mandian buih di rumah! Jika rajin..cari pelbagai jenis bunga yang wangi dan lakukan sendiri mandian bunga. Bunga dikatakan mempunyai energi tersendiri untuk mencantikkan tubuh badan. 

8. Elakkan stress. 
- Stress mempercepatkan proses penuaan. Nikmatilah muzik lembut di kamar bagi meredakan ketegangan. 

9. Don't worry, be happy. 
- Anggap diri anda hebat dan cantik, pasti anda akan kelihatan hebat!! Jika kita yakin dengan diri kita, tentu penampilan kita pun cantik! 

10. Ketawa penghibur duka
- Jadi ketawalah apabila bergurau senda dgn famili atau kawan2. Jangan memoyokkan diri atau menarik muka masam. Anda hanya menambahkan kedutan di muka.

Sumber : Puspanita

No comments

Powered by Blogger.