Resepi Biskut Raya Tart Cadbury - Abang Terlajak Laris


banner-cikgu-01

Resepi Biskut Raya Tart Cadbury


Bahan-bahan
  • 250gram Butter - Jenama Anchor 
  • 2sudu besar Gula Icing
  • 1 sudu besar Minyak Sapi
  • 2 sudu besar Susu Tepung
  • 1 bji Kuning Telur
  • 3 sudu besar Tepung Jagung
  • 2 sudu besar Tepung Kustard
  • 1 sudu kecil Esen Vanila
  • 3 cawan Tepung Gandum
Bahan untuk Inti : 
  • Coklat Cadbury bar
Cara-cara untuk menyediakannya:
  1. Gunakan mixer, pukulkan butter, minyak sapi, esen vanila dan kuning sehingga sebati
  2. Ayakkan Tepung, dan masukkan Susu Tepung sedikit demi sedikit hingga menjadi seperti doh yang lembut dan mudah untuk ditekap acuan 
  3. Bentukkan kulit tart ( terpulang pada individu)
  4. Letakkan kepingan coklat cadbury ditengah atau diatas kulit tart
  5. Sapukan sapuan kuning telur bersama setitik pewarna kuning
  6. Sedia untuk dibakarkan ke dalam Ketuhar / Oven selama 20-25 minit, suhu dalam 160°c - bergantung pada kepanasan Oven masing-masing 
  7. Selamat Mencuba

No comments

Powered by Blogger.