Tips Mencuci Baju Cotton - Abang Terlajak Laris


Tips Mencuci Baju Cotton

Asingkan pakaian anda.
Walaupun semua pakaian daripada cotton adalah sangat tahan lama, ia tidak mempunyai ketahanan yang sama. Mengasingkan baju Cotton anda boleh membantu memanjangkan hayat pakaian anda. Asingkan pakaian Cotton anda mengikut berat badan dan warna. 

Kain cotton yang berat, dan berwarna seperti denim, kanvas atau korduroi hendaklah dibasuh bersama-sama di dalam air sejuk atau sejuk. Baju cotton yang ringan dan berwarna terang seperti Tshirt warna putih hendaklah dicuci bersama-sama dalam air sejuk

Buangkan noda dan kotoran pada baju
Kerumitan penyingkiran kotoran baju pada baju Cotton bergantung kepada jenis noda dan kotoran yang melekat padanya. Jika anda mendapati kesan hitam pada pakaian anda sebelum anda akan meletakkan ia di dalam mesin basuh, rendamkan ia dengan detergen sebelum anda memulakan cucian.

Jika kotoran baru saja melekat di baju anda seperti kicap atau ais krim, cepat-cepat basuh baju anda dengan air atau ais.

Baca Tag Baju
Sebelum memasukkan baju anda ke dalam mesin basuh anda, baca arahan pengilang untuk penjagaan dan suhu cadangan. Bahan cotton boleh tahan lama, tetapi bahan cotton yang halus dikehendaki dicuci dengan tangan atau bahan pencuci yang lembut untuk memastikan mereka dalam keadaan yang baik. 

Walau bagaimanapun, kebanyakan pakaian cotton biasanya boleh dibasuh menggunakan mesin basuh anda dengan sabun cucian biasa. Cotton boleh mengecut dan kedut dengan mudah. Oleh itu bahan cotton sering digabungkan dengan gentian lain. Semak penggunaan penjagaan pada tag baju untuk apa-apa untuk pengecualian khas.

Sumber : bloghaleema

No comments

Powered by Blogger.