Wanita Lebih Tertarik Pada Lelaki Perut Boroi Berbanding Sixpack? - Abang Terlajak Laris
banner-cikgu-01

Wanita Lebih Tertarik Pada Lelaki Perut Boroi Berbanding Sixpack?


Menurut Planet Fitness, sebuah syarikat kecergasan Amerika, lelaki yang mempunyai perut sedikit boroi menjadi lebih menarik di mata wanita.

“Hampir empat daripada lima wanita dan lelaki percaya bahawa ‘dad bods’ atau perut boroi adalah tanda seorang lelaki yang yakin dengan tubuhnya sendiri,” menurut kajian itu.

Hasilnya juga menunjukkan 65 peratus orang mengatakan lelaki dengan ‘dad bods’ cenderung lebih menarik. Sementara 61 peratus berkata lelaki dengan perut buncit cenderung lebih seksi. Satu kajian lagi menunjukkan 23 juta lelaki di Amerika Syarikat mendakwa mereka mempunyai bentuk badan perut buncit.

71 peratus daripada mereka lagi percaya bahawa perut boroi diterima secara universal. Di samping itu, secara umum, lelaki yang mempunyai perut terganggu lebih cenderung lebih bahagia.

Di samping itu, orang yang mempunyai bentuk perut buncitberpotensi menjadi lebih tenang. Lelaki dengan badan-badan tersebut dipercayai telah meningkatkan kehidupan mereka dan membuat mereka menerima diri mereka sendiri.

No comments

Powered by Blogger.