5 Cara Mudah Naikkan Follower Instagram Untuk Bisnes - Abang Terlajak Laris


banner-cikgu-01

5 Cara Mudah Naikkan Follower Instagram Untuk Bisnes


Sama macam media sosial yang lain jugak, Instagram pun ada cara yang betul untuk kita gunakan secara berkesan. 

1. Masukkan hashtag yang berkaitan kat bahagian caption content kita tu. Sebabnya, kalau ada orang yang search hashtag tu jugak kat instagram, dia akan jumpa post kita tu.

2. Hashtag jugak boleh dimasukkan dalam Story Post dekat Instagram samaada dengan cara guna hashtag stickers ataupun taip jer hashtag tu kat bahagian caption Story Post tu.

3. Post content anda seperti gambar atau video secara konsisten setiap hari. Sebolehnya 3 kali sehari selapas makan.  Konsisten bukan hanya terhad dari segi jumlah post jer, tapi konsisten jugak dari segi tema warna bisnes anda, penggunaan logo pada content dan susunan content tu kat profile akaun Instagram bisnes anda.

4. Post gambar atau video berbentuk promosi produk je yang kita kena cari waktu yang terbaik.

5. Cuba enggage dengan diorang seperti follow diorang dulu, like dan komen kat gambar Instagram diorang. Nanti diorang akan dapat notification dan dari situ diorang akan sedar dengan kewujudan akaun Instagram bisnes anda.

Sumber: Asyraf Farouq

No comments

Powered by Blogger.