Hasil Baja 'Homemade', Pokok Jadi Sihat & Segar - Abang Terlajak Laris


banner-cikgu-01

Hasil Baja 'Homemade', Pokok Jadi Sihat & Segar


Hasil baja yakult + telur.

Cuma guna sebotoi yakult gan 2 biji πŸ₯šπŸ₯š, telur tu saiz apa pon tak pa.

Cara dia campur telur gan yakult dalam satu bekas yg boleh tutup rapat, campur dan goncang2x.

Peram dalam 3 hari, dah 3 hari boleh la ambil 2-3 sudu peraman campur gan 1 liter air.

Lg best campur dgn air hujan, air tapis atau air basuhan beras, tapi kalau dah tak dak, buh ayaq paip pon boley.

Dah masuk dalam botol spray tu kan, yg balance tu korang boleh simpan dalam peti ais. Tapi jangan duk buat minum pulak πŸ™Š

Lepas tu dah boleh la korang spray2 pokok kesayangan korang sambil nenyanyi riang. Spray ja kat batang, daun, tanah dalam pasu korang tu tampa was was.

Segala jenih pokok boleh, pokok bunga 🌷🌹🌻🌺, pokok sayuq πŸ₯¬πŸ₯’πŸ₯¦πŸŒΆ️🌽, pokok buah 🍈πŸ₯­πŸ“πŸ‡πŸ‰ spray jer. Kalau malas korang spray seminggu sekali tapi kalau dah rajin tu spray p la kerap2x pon tak pa lagi subuq pokok hampa.

Spray pagi2 nah, mood hampa tengah elok kan, sedap sikit nak menyanyi pon, tak tekejut pokok tu πŸ˜†

Tu hasil dalam seminggu lebih I spray. Daun dia mak aii besaq gedabakk. Pucuk pon mencacak naik. Tembum2 tak macam tuan dia😁

Sekian tip by akak Mona.

Penanam pokok Yang berjaya.

Sumber : Murniyati Mohamad

No comments

Powered by Blogger.