13 Tahun Berat Badan Maintain 45kg, Amalkan Sup Ini - Abang Terlajak Laris


banner-cikgu-01

13 Tahun Berat Badan Maintain 45kg, Amalkan Sup Ini


Hanya dengan menu sup kurus yang diamalkan sejak 13 tahun yang lalu, ibu anak empat bernama Khairuzetti Zaini Collections ini berjaya mengekalkan berat badannya 45kg.

Sup sayur cendawan ni antara resepi sup KURUS yang zt amalkan hampir 13 tahun. Lama kan? Ni je rahsianye nak slim pada angka umo nak cecah 40an tahun depan. Rahsianye sup sayur cendawan buat 3-4 kali seminggu. Boleh mix dengan sayur sawi Jepun. Jom slim macam zaman dulu-dulu. (Berat badan dapat maintain 45kg + anak 4 + umo 39) selamat memasak uols…

Bahan A
– 4-5 ulas bawang putih tumbok pecah (khasiat: bakar lemak + buang kolesterol)
– 2 biji cili api hijau tumbuk pecah (khasiat: bakar lemak)
– 2 batang serai diketuk (khasiat: awet muda + membakar lemak + membantu sistem pencernaan + membuang angin dalam badan)
– 1 sudu besar minyak jagung

Bahan B
– 100gm isi ayam potong halus (rendam dengan tepung gandum selama 1/2 jam bagi hilang lendir ayam) + (rendaman ke2 rendam dengan air garam 10 minit then cuci bersih nak buang kesan ubat antibiotics dicucuk pada ayam)
– 1.5L air tapis

Bahan C
– Sawi
– Cendawan tiram (khasiat: awet muda )
– Gula Kelapa perang ORGANIC secukup rasa
– Garam Bukit Himalaya (pink) secukup rasa

Cara-cara:

1. Panaskan periuk + add minyak masak.
2. Tumis bahan A sehingga kekuningan.
3. Masukkan isi ayam. Gaul sehingga separuh masak. Masukkan air bagi mendidih.
4. Then masukkan cendawan tiram. Masak sehingga cendawan lembut dan masukkan sawi. Terus tutup api. Sawi akan masak layu sendiri dengan haba masakan tadi. Bila dah suam sikit, masukkan gula perang & garam bukit.
5. Amalkan sup kurus ini 4-5 kali seminggu. Buat selama 3 bulan. Nanti kurus bagitau tau. Makan ni je. InsyaAllah selim melim laju.

No comments

Powered by Blogger.