3 Pergorbanan Isteri Yang Sering Tidak Dihargai Oleh Suami - Abang Terlajak Laris
banner-cikgu-01

3 Pergorbanan Isteri Yang Sering Tidak Dihargai Oleh Suami


Suami perlu menyedari pengorbanan berikut ini supaya dia dapat mencintai dan sayang pada isteri lebih banyak, dan memahami mengapa dia sering begitu sensitif, banyak membebel, dan tuntutan. Berikut adalah beberapa pengorbanan isteri yang sering tidak dihargai oleh suami:

Sepanjang hari di rumah

Bagi orang yang suka berada di rumah, mungkin tidak terlalu berat. Walau bagaimanapun, ada beberapa jenis wanita yang sebenarnya tidak suka tinggal di rumah. Lebih suka bersilaturahim dan travel ke sana sini. Kemudian apabila berkahwin dan mempunyai anak, seorang wanita harus menumpukan tanggungjawabnya di rumah. Tidakkah suami sedar bahawa ini memerlukan pengorbanan yang luar biasa?

Perubahan bentuk badan

Pengorbanan lain adalah perubahan ketara dalam bentuk badan selepas melahirkan anak. Ada beberapa wanita yang tidak dapat memulihkan bentuk badan asal mereka disebabkan oleh faktor hormon. 

Menyusukan anak

Kerja menyusukan anak tidaklah mudah, dan seorang ibu melakukannya selama 2 tahun tanpa mengeluh. Apabila menyusui anak, badan akan rasa sakit, letih, mungkin juga rasa bosan menunggu bayi kenyang dan tidur. 

Sumber: aliffchannel.com

No comments

Powered by Blogger.