Oh Macam Ini Nak Tahu Ornag Betul Betul Ikhlas Nak Berkawan Dengan Kita - Abang Terlajak Laris
banner-cikgu-01

Oh Macam Ini Nak Tahu Ornag Betul Betul Ikhlas Nak Berkawan Dengan Kita


Pernahkah terlintas dalam minda sekiranya sahabat tersebut benar-benar ikhlas atau dia berkawan dengan anda atas sebab tertentu? Ada beberapa cara untuk anda tahu, antaranya:

Individu yang ikhlas akan berkawan dengan sesiapa sahaja tanpa memilih pangkat mahupun darjat. 

Well… it is everyone’s past time guilty pleasure. Namun mereka yang ikhlas berkawan lebih gemar mengekspres pendapat mereka secara terbuka berbanding ‘fake people’ yang gemar bercerita buruk di belakang sahabat. Mereka yang berpura-pura juga enggan menyampaikan pendapat walaupun ia digalakkan dan lebih gemar menyebarkan gosip mahupun desas-desus tentang orang lain.

Cara paling mudah untuk tahu sama ada sahabat anda ikhlas ataupun tidak adalah pabila mereka berjanji, mereka akan menunaikannya walaupun lambat. Berbanding dengan mereka yang berpura-pura, mereka lebih gemar membuat komitmen namun enggan terikat. Sekiranya anda mengungkit perihal ini, mereka enggan mengaku mereka pernah melakukan perjanjian tersebut.

Tidak salah jika anda berasa bangga dengan pencapaian anda terutamanya setelah bekerja keras untuk mendapatkannya. Namun orang yang berpura-pura sentiasa gemar menunjuk-nunjuk dan sanggup mencuri kredit buat dirinya agar tampak lebih bagus berbanding orang lain. Mereka yang ikhlas kebanyakannya lebih merendah diri dan gemar kerjanya ‘bercakap’ bagi pihaknya, dan tidak berminat untuk mencuri tumpuan.

Sumber: Eh.com.my

No comments

Powered by Blogger.