Contact Us - Abang Terlajak Laris


Contact Us

Get in touch with us by filling out the form below.

Name

Email *

Message *

12 comments:

  1. Assalamualaikum Dato',

    Saya memerlukan duit rm300k untuk menyelesaikan loan rumah saya. Saya bercadang nak jual rumah saya kepada Dato'. Rumah teres korner 2 tingkat bina tahun 2002 di Taman Lestari Putra, Seri Kembangan, Selangor dengan harga RM720k.

    Kot-kot Dato' berminat nak kumpul rumah atau jadikan store bagi kawasan Seri Kembangan.

    TQ Dato'.

    ReplyDelete
  2. Memperkenalkan blog ke3 Abang Misai
    www.abangmisai60an.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Salam Dato',
    Saya Aswadimanor Safeie No. K/p: 720819-08-5619, ingin memohon bantuan dan pertolongan daripada pihak Dato' dengan kadar segera jika boleh.

    Saya jobless dah hampir 4 bulan dan sehingga kini masih tidak dapat sebarang pekerjaan. puas hantar resume, interview namun kesemuanya tidak berhasil. saya pergi ke pelbagai saluran dan agensi pun sama juga, cuma pusat zakat selangor bagi 100 ketika saya minta bantuan. dan kesemua mereka tidak mahu bagi bantuan sebab mereka cakap saya bukannya asnaf. mana saya nak cari duit, semua wang simpanan habis digunakan. sedih juga Hari raya tahun ni satu pun persiapan x dibuat dan diberikan pada anank anak dan kedua ibubapa yang tinggal bersama saya lebih dr 11 tahun.
    saya mohon dari Dato' kiranya ada jawatan kosong, sila hubungi saya segera, Saya ada hantar Resume saya dan sijil setra no akaun RHB di Facebook Dato' (Dato Aliff syukri kamarzaman) utk tindakan Dato'. nombor hp saya 018 9715237

    ReplyDelete
  4. Assalamu'alaikum, for Mr. Alif Syukri, i'm from Indonesian. my names Muliani. my mother named Muliana 60 years old, she is working hard from small to family to support her child. Mother muliana who used to work as a housekeeper (washing rub), now stroke pain has been 3 years can not walk normally (lame), because the nerve clamp on the hip. My mother's hope can be treated and cure her difficulties. Besides, his right lung lungs do not work anymore, it makes him congested and can not move.
    My mother lives with me her 24-year-old son, I was orphaned from the age of 1 year. I work in a small factory with a small salary. With such a salary, to feed my mother a meal may still be enough, but for treatment like stam cell / nerve surgery and lung treatment, I can not afford it.

    Besides, from the first, we lived in a rented house. My greatest wish we had a home, so do not think about the contract money continues. All I could think of was 1, if I were long, contracting might not matter, but if I did not live long, my elderly mother would live where. For that, I dare to take home mortgage bank, that thing, make me owe home initial cost Rp 15.000.000 again which must be paid in September 2017.
    I also thought to pay off the house, because I bought the house over credit. I am very afraid, in the future if it waits 11 more years there will be a seizure of property rights. The repayment of the house takes Rp 60,000,000. Let me present the house, a gift for the life of an orphan. My intention to get help or loan home money, which I will pay off, but not by flowering, because I fear the doom of God is painful. I want to stop the riba that I did to realize my mother's dream.
    I hope, Master who read my writing, can help me and my mother. Thanks for lord. Help me sir, i dont know where to ask again. Help me to pay the house's initial cost, Treat my mother, and lend me the money to pay off the house at the Bank. Wassalamu'alaikum Wr. Wb

    ReplyDelete
    Replies
    1. If dato alif wants more proof than I say, for example my mother's Lung Rongent photo, a photo of the stroke, and my proof of debt I will send. Thank you very much. May Allah give my way for this difficulty

      Delete
  5. assalamualaikum dato saya ingin minta bantuan kewangan sedikit untuk pembelanjaan saya dan anak2 saya terima saja berapa di beri dapat saya mengurangkan bebanan . .saya masih tiada perkerjaan ank 2 orang 5 tahun sorang 5bulan seorang . . saya dan suami sudah berpisah

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. any vacancy @ Dherbs, Dato'? am looking for any opportunity to succeed here. please guide on how to apply. happy to hear from you soon. Barakallahu Feek.

    ReplyDelete
  9. as salam Dato,

    Saya aida ibu tunggal anak 6. Maaf Dato. sekarang saya jobless kerna faktor umur tiada lagi yang ingin menawarkan kerja pada saya. Skrg cuma buat biz online sahaja yang hanya mkn komisyen. Tiada sales tiadalah komisyen. Bantuan dr Dato jika ada kekosongan kerja sebagai penuis sambilan di blog Dato ini..keperluan sangat utk bekerja. minat utk berniaga tp tiada modal satu pun...

    Saya perlukan kerja utk menampung segala nya terutamanya pelajaran dan kebajikan anak anak saya. Jika Dato sudi bantu dr segi kewangan untk modal berniaga or bantuan kerja ...amatlah saya hargai. Saya kebuntuan untuk mencari kerja skrg. yg bole saya lakukan cuma online dr rumah kerana tiada lagi transport kereta yang ada masalah tiada roadtax kini disita.....

    maaf Dato memang ada yang lebih susah dr saya tetapi itulah jika Dato bagi saya 'pancing" tentu saya akan pancing lebih banyak ikan...tak silap jerung paus akan sy pancing Dato..

    Aida
    010 3812782

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum Dato',

    Saya sekali lagi merayu dan mengharap pertolongan daripada pihak Dato'. Sehingga hari ini, tiada sesiapa yang menghulurkan bantuan.

    Awal pagi tadi saya menerima email daripada tuan rumah, yang meminta kami kosongkan rumah sebelum atau pada 20hb Okt 2017.

    Sepertimana yang saya telah beritahu Dato' dahulu, saya tidak bekerja dan sehingga kini tiada satu tawaran kerja yang saya dapat, temuduga banyak saya pegi. Satu pun tak sangkut, alasan tak nak ambil bekerja ada la.

    Dengan nama Allah swt dan Muhammad Rasul Nya, saya hendak meminjam wang sebanyak RM 6,000 - 8,000 ribu daripada Dato' atau sesiapa yang sudi membantu saya. Saya akan membayar balik wang yang saya pinjam tu sebaik sahaja saya mendapat pekerjaan.

    Saya juga mohon, jika pihak Dato' atau sesiapa saja yang dapat menawarakan kerja pada saya. Saya boleh mula bekerja pada bila bila masa sahaja.

    Saya lampirkan link email drpd tuan rumah dan resume saya.

    https://drive.google.com/open?id=0ByfSmMZGw2yfS2c1VUd1dnlEaWs

    Saya benar benar mengharap pertolongan sekarang.

    Wasalam,

    Aswadimanor
    018 9715237



    ReplyDelete
  11. Halo,
    Ini adalah untuk memberitahu orang ramai bahawa Puan Rose Anna, pemberi pinjaman pinjaman swasta telah membuka peluang kewangan untuk semua orang yang memerlukan apa-apa bantuan kewangan. Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 2% kepada individu, firma dan syarikat di bawah terma dan syarat yang jelas dan difahami. hubungi kami hari ini melalui e-mel di: (roseannamoore70@gmail.com)

    ReplyDelete

Powered by Blogger.